Suedia Creativa 2015 a adunat aproape 6000 de bucuresteni

\"le0a7304\"

Pe 5, 6 si 7 iunie am celebrat alaturi de Ambasada Suediei la Bucuresti zilele Suediei Creative. Timp de 3 zile cultura, traditiile si muzica suedeze au fost prezente la Roaba de Cultura, din parcul Herastrau.

Bucurestenii au dat curs evenimentului in numar mare astfel ca aproape 6.000 de persoane au poposit pe pajistea Pescarus si s-au bucurat de o adevarata sarbatoare a Suediei. Pe parcursul celor trei zile, cei prezenti au putut testa creativitatea si grija fata de mediu, valori promovate de societatea suedeza in toate activitatile de pe pajiste: ateliere creative, alergare, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, spirometrii gratuite, proiectii de film. Intr-un cuvant: timp de calitate petrecut cu prietenii si familia in natura.

“Au fost trei zile de sarbatoare suedeza, iar cei aproape 6.000 de oameni prezenti la Suedia Creativa ne dovedesc ca romanii sunt deschisi, receptivi si dornici sa descopere cultura, muzica si inovatia oferite de Suedia. Le multumim partenerilor, sponsorilor si tuturor participantilor care ne-au fost alaturi la Suedia Creativa si speram sa ii avem alaturi de noi si la o editie viitoare”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Suedia Creativa a inseamnat trei zile de:

1. Concerte: Smiley, unul dintre artistii cei mai in voga ai momentului a adunat peste 3.000 de persoane, iar DJ-ul suedez Christian Ionel a intretinut atmosfera in cele trei zile de sarbatoare.
2. Crosul Skanska si Medicover a scos la miscare peste 300 de alergatori, adulti si copii. Un eveniment dedicat sportului in aer liber pentru intreaga familie si sustinerii unui stil de viata activ si sanatos, la care a participat si Medicover Running Club.
3. Spirometrii gratuite– In cele trei zile de eveniment, peste 500 de persoane si-au verificat starea de sanatate a plamanilor.
4. Gradina de vara IKEA a primit sute de copii in zonele de relaxare in aer liber, pe sezlonguri, sub umbrele si in spatiile de joaca unde copiii au putut fi intampinati de personaje de poveste suedeze.
5. Ateliere de reciclare creativa si jocurile copilariei– Peste 1.000 de copii au participat la atelierele de reciclare creativa si la jocurile copilariei si au inteles importanta pe care trebuie sa o acordam reciclarii si reutilizarii resurselor.

In cei cinci ani de proiect, Roaba de cultura adunat peste 400.000 de oameni frumosi pe pajistea Pescarus din parcul Herastrau.Noi le dorim ca un numar cat mai mare de vizitatori sa le paseasca pajistea de acum inainte!

Scroll to Top