I’Velo

I

Velo

 

Un proiect de bike-sharing 100% romanesc

 

Ne petrecem zilele intre semafoare si monitoare. Respiram aer irespirabil, suntem sedentari si, macar o data pe an, depresivi. Sigur ca am vrea sa scapam. Sa schimbam.

Proiectele Asociatiei incurajeaza mobilitatea urbana, mersul pe bicicleta prin dezvoltarea proiectelor de bike-sharing, prin crearea unor comunitati active de biciclisti si prin intelegerea nevoilor acestora.

 

Fii schimbarea. Energia vie esti tu!

I’Velo Relax este un proiect de bike-sharing ce are scop introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ si sanatos. A fost lansat in 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank, sub patronajul Ministerului Mediului.

I’Velo Urban este o solutie 100% romaneasca si este solutie Green Revolution. Este primul serviciu automatizat de bike-sharing din Bucuresti, sponsorizat de Raiffeisen Bank si Kaufland Romania.

Una dintre solutii ar fi bicicleta – un mijloc de transport alternativ, utilizat la scara larga in vestul Europei. E timpul sa te alaturi celor care cred ca doua roti sunt mult mai bune decat patru: pentru tine, pentru oras, pentru mediu.

 

8 motive sa alegi I

Velo

 

 • Fiecare dintre noi pierde, in medie, in trafic 4 zile si 4 nopti din fiecare an de viata.
 • Un biciclist urban se misca prin oras cu viteza simtitor mai mare decat un sofer (17km/h fata de 15km/h).

 • Sedentarismul creste semnificativ riscul de a intra in depresie.
 • In medie, biciclistii traiesc cu 2 ani mai mult decat cei care nu merg cu bicicleta si isi iau cu 15% mai putine zile de concediu medical; biciclistii sunt expusi, in trafic, la riscuri cu 41% mai mici decat soferii (studiu al University of Glasgow, UK, 2017).

 • Transportul urban produce 40% din emisiile de CO2 si 70% din noxele si particule in suspensie.
 • Bicicleta nu produce niciun fel de emisii.

 • Blocajele din trafic produc pierderi economice anuale estimate la 100 de miliarde de euro, adica 1% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene.
 • Cresterea numarului de biciclete de pe strazi duce implicit la decongestionarea arterelor si economia de carburant.

 

Beneficii ale mersului cu bicicleta

 • Folosirea bicicletei poate scurta semnificativ timpul petrecut de acasa pana la serviciu si invers;
 • Folosirea bicicletei imbunatateste calitatea vietii si insanatoseste organismul. Functiile congnitive sunt mai bune, plamanii functioneaza mai bine, starea de bine se obtine mai usor si se pastreaza mai mult timp. În plus, biciclistii se odihnesc mai bine (in conditiile in care insomnia este una dintre cele mai mari disfunctionalitati ale organismului uman modern);
 • Folosirea transportului cu bicicleta in mod curent, constant ofera apartenenta la o comunitate eco-friendly, constienta de problemele societatii moderne si implicata direct in schimbare.

 

Informatii contact

Tel: 021 310 63 97 / Fax: 021 316 28 23
E-mail: office@greenrevolution.ro

Vreau detalii despre proiect

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.