Se redeschid centrele studentObike din București, Iași și Timișoara

studentObike, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunță deschiderea sezonului de toamnă 2017, începând cu data de 2 octombrie 2017. Prin toate acțiunile din cadrul acestui proiect, studentObike marchează în acest an aniversarea a 200 de ani de la inventarea bicicletei.

240 de biciclete vor fi puse gratuit la dispoziția studentilor din București, Iași și Timișoara. Centrele studentObike din București sunt prezente în două campusuri universitare: Politehnica-Regie și Complex Agronomie – Herăstrău. In Iași, bicicletele studentObike pot fi închiriate de mâine 3 octombrie, din Campusul Tudor Vladimirescu, iar în Timișoara, începând din 9 octombrie, din Campusul Universității de Vest.

Studenții vor putea utiliza bicicletele atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni până duminică, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate.

“Programul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Direcția Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.

\”Suntem deosebit de bucuroși că putem veni în sprijinul studenților si in 2017, cand sărbătorim 200 de ani de la inventarea bicicletei, oferindu-le o alternativă sănătoasă pentru transport și recreere, fie că vorbim despre drumul la cursuri, în interiorul sau în afara campusului universitar, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociatiei Green Revolution.

În prima parte a sezonului 2017, centrele studenObike au înregistrat 14.389 de închirieri. Astfel, în centrele din București, localizate în Complex Agronomie – Herăstrău și Politehnica-Regie, peste 7.495 de studenți au închiriat bicicletele studentObike. Studenții ieseni au mers la centrul de închiriere de la Facultatea de Construcții în număr de peste 5.464 și peste 1.430 de studenți din Timișoara au închiriat bicicletele galbene de la centrul de închiriere din Campusul Universității de Vest.

studentObike este un proiect național de bike-sharing gratuit pentru studenții din patru centre universitare, aflate în București (doua centre), Iași și Timișoara. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Municipiului Iași, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea Tehnică din Iași.

Scroll to Top