Mobility 2017 – Soluțiile identificate pentru descongestionarea traficului din București, dar și cauzele pentru care acestea încă nu au fost puse în aplicare

Joi, 28 septembrie, la Teatrul Național București, Sala Media, a avut loc ”MOBILITY”, conferință-reper pe tema mobilității urbane.
”MOBILITY” a fost cel de-al doilea eveniment din seria de Conferințe Green Report din 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului. MOBILITY a avut ca teme centrale de dezbatere: îmbunatățirea și modenizarea sistemelor clasice de transport, folosirea unor soluții alternative de deplasare în marile orașe, mobilitatea urbana.

Dintre cei mai importanti responsabili pe probleme de mobilitate care s-au reunit in cadrul ”MOBILITY” ii amintim pe: Primarul General al Municipiului București – Gabriela Firea, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu – Cornel Brezuică, City Manager Municipiul București – Sorin Chiriță, Viceprimarul Municipiului Timișoara – Dan Diaconu, CEO SIXT New Kopel – Tal Lahav, Public Policy Associate CEE UBER – Mark Andrijanic, Președintele Federației Suedeze de Ciclism – Lars Stromgren, CEO Renovatio – Alexandru Teodorescu, Comisar șef Brigada Rutieră – Aurelian Călineaț, Vicepreședinte Federația Europeană a Clicliștilor – Raluca Fișer, CEO Pony Car Sharing – Demis Ghindeanu, Head of Project Management, Swarco, etc.

Dezbaterile celor trei paneluri au condus la identificarea soluțiilor necesare descongestionării traficului din Bucureșt, însă și cauzele pentru care acestea încă nu au fost puse în aplicare. Cheia pentru succesul implementarii principiilor mobilității urbane durabile constă în colaborarea reală și eficientă între autoritățile centrale, locale, companii și reprezentanții societății cilive.

O altă idee abordată a fost aceea că omul trebuie să se afle în centrul investițiilor și trebuie avută în vedere nevoia de transport a cetățeanului din punctul A în punctul B prin punerea în practică a conceptului ”mobility service”.
Prezentă în cadrul conferinței Mobility, organizată de Green Report, Gabriela Firea, Primarul General al capitalei, a prezentat soluțiile identificate pentru descongestionarea traficului din București. Niciuna dintre aceste nu este, însă, finalizată.

Când vine vorba de folosirea spațiului public într-un mod eficient și de planificare, Lars Strömgrent, Președintele Federației Suedeze de Ciclism, spune că a învățat pe propria experiență cât de important este să știi să-ți organizezi eficient locul de care dispui.

De asemenea, autoritățile au decis prelungirea termenului de facturare pe programul ”Rabla Plus” pentru ca importatorii să poată prelua autovehiculele de la fabric.
Cristina Mestre, consilier în politici de mediu, biocombustibili și transport a vorbit în cadrul conferinței Mobility despre de ce este nevoie ca impactul emisiilor de CO2 din sectorul transporturilor să se reducă. Conferința a fost organizată de Green Report, în parteneriat cu Ministerul Mediului.

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Pentru mai multe detalii privind „MOBILIY“, accesati www.greenreport-conferinte.ro

Scroll to Top