Peste 5.000 de persoane, la cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani, BikeFest 2017

Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, au organizat pe 2 si 3 septembrie cea de-a saptea editie a BikeFest, locul de intalnire pentru biciclistii din oras.

Peste 5.000 de persoane pasionate de pedalat si biciclete au fost prezente in parcul Izvor din Capitala si s-au bucurat de un festival al biciclistilor urbani. Pe parcursul celor doua zile, cei prezenti si-au putut testa, rezistenta, viteza, indrazneala la cele mai tari competitii, s-au distrat, s-au relaxat, au castigat multe premii si au petrecut timp de calitate alaturi de prieteni si familie

Evenimentul a debuta pe 2 septembrie, cu URBAN RACE: MTB & ROAD, la care au luat startul 900 de biciclistii. URBAN RACE este singurul concurs de bicicleta care porneste si se incheie in curtea Palatului Parlamentului, organizat de Green Revolution si NoMad. Competitia a fost realizata cu sprijinul Camerei Deputatilor.

„In 2009 am inceput sa investim in proiectul I’Velo pentru ca eram convinsi ca Bucurestiul are nevoie de o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste transportul urban. De atunci sarbatorim, in fiecare toamna, impreuna cu voi mersul pe bicicleta. Vino si tu alaturi de prietenii tai la BikeFest 2017 si sustine transportul alternativ si sustenabil!”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

“Au fost doua zile de super festival, un BikeFest 2017 cu multe competitii, cu si mai multi biciclisti prezenti in parc si multa distractie. Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale. Le multumim sponsorilor, partenerilor si tuturor biciclistilor care ne-au fost alaturi la BikeFest si speram sa ii avem alaturi si la editia de anul viitor “, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

BikeFest 2017 a insemnat doua zile de:

1. Doua curse Urban Race: una dedicata mountainbikerilor – Urban Race MTB – cu peste 600 de participanti si una iubitorilor curselor de sosea – Urban Race Road, cu peste 300 de participanti.

2. Peste 1.000 de persoane si-au testat rezistenta fizica la Cel mai mare marathon de cycling din Romania, organizat de World Class Romania. 150 de biciclete, 6 ore de marathon si cei mai buni instructori de cycling au pregatit o atmosfera plina de energie pe durata celor care au participat.

3. Doi pe bicicleta, cea mai amuzanta competitie dedicata cuplurilor, prietenilor sau familiei a adunat multe cupluri la start.

4. Speed Race – Peste 30 de biciclisti si-au testat energia si abilitatile de biciclist in competitia de viteza.

5. X-treme Bike – Scoala de Pedalat, Alex, Mihai si Alex i-au invatat pe doritori ce inseamna latura extrema a sportului pe bicicleta si le-au si testat indemanarea printr-o competitie.

6. BikeFest Expo a adus importante magazine si cunoscuti producatori de biciclete cu oferte la biciclete si accesorii.

7. Kids Race – Peste 80 de copii si-au testat abilitatile de mici biciclisti urbani.

8. Tur ciclist caritabil – Pedalam pentru zambete. Peste 200 de biciclisti s-au alaturat demersului nostru si au pedalat pentru copiii care au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea ajunge mai usor la scoala. Astfel, 10 biciclete ale Asociatiei Green Revolution vor aduce zambete pe fetele acestor copii.
9. Concertele (The Motans, Kryptonite and Sparks si Gramofone) – au atras peste 3.000 de persoane in parc

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport. BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Sponsori principali: Raiffeisen Bank, Kaufland
Parteneri prinicipali: Primaria Municipiului Bucuresti, Creart
Sponsori: Ciuc, Hervis, SNRB
Parteneri: WorldClass, Nomad, Sprint Sports
Parteneri media: Virgin Radio, Green Report, FreeRider.ro, eJobs, Romania Pozitiva, Itsy Bitsy, Pap tot!

Scroll to Top