Green Bee, nominalizat la Award for Corporate Excellence

Dovada oficiala a recunoasterii din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii

Proiectul Green Bee, unic in lume, de implicare si constientizare ecologica a micilor membri ai comunitatii urbane, realizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Mega Image si Coca-Cola Hellenic, a fost nominalizat pentru Award for Corporate Excellence (ACE) 2013 printre alte proiectele de CSR ale Sistemului Coca-Cola Romania.
Recunoasterea vine din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, iar ACE premiaza companiile cu cel mai mare grad de implicare in activitati de responsabilitate sociala, precum si contributia acestora la intreaga evolutie si dezvoltare a economiei locale in care opereaza.

[quote align=”center” color=”#999999″]Suntem mai mult decat onorati sa primim recunoasterea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru proiectul Green Bee, un proiect inedit care, in 2 ani de activitate, a atras peste 21000 de copii, care au invatat despre importanta protectiei  mediului inconjurator. Aceasta distinctie ne confirma inca o data importanta proiectelor de CSR si, in special, a proiectului Green Bee, fapt ce nu poate decat sa ne bucure. Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution[/quote]


Nominalizat printre cei 12 finalisti din intreaga lume, Sistemul Coca-Cola Romania a fost recunoscut pentru eforturile sale integrate in zona de CSR si pentru alte doua proiecte: „Adopta un rau, de la izvoare pana la varsare” si Parteneriatul dezvoltat cu alte 11 companii din industria bauturilor, pentru infiintarea organizatiei non-profit Eco-Rom Ambalaje, in 2003.
[quote align=”center” color=”#999999″]Toate proiectele mentionate in nominalizare au fost foarte aproape de noi si au presupus investitii semnificative, nu doar financiare, ci si din perspectiva resurselor umane implicate. In viitor, angajamentul de CSR al Sistemului Coca-Cola in comunitatile in care operam va ramane o prioritate, asa cum a fost si pana acum. Stephane Batoux, Director General al Coca-Cola HBC Romania & Moldova[/quote]
Award for Corporate Excellence al Secretarului de Stat al Statelor Unite a fost creat de Departamentul de Stat in 1999, pentru a oferi recunoastere companiilor americane care sunt lideri in activitati de responsabilitate sociala si care contribuie la intreaga evolutie si dezvoltare a economiei locale in care operează. Premiul anual este parte din angajamentul Departamentului de Stat de a promova responsabilitatea sociala in cadrul marilor companii, inovatia, practicile exemplare si valorile democratice, in intreaga lume.
In 2013, 42 de tari au fost nominalizate pentru Award for Corporate Excellence, dintre care doar 12 au ajuns pe lista finalistilor. La nivel global, aceasta este cea de-a doua recunoastere a programelor de CSR dezvoltate de Coca-Cola, dupa cea primita de Coca-Cola Egipt, în 2002.

Scroll to Top