2 orase, 7 zile, 4 centre studentObike si 3.110 de inchirieri

\"\"

Din 31 martie, de cand s-au deschis centrele studentObike, s-au inregistrat 3.110 inchirieri de biciclete. Fie ca au ales bicicleta pentru a merge la facultate sau au preferat o plimbare in parc, studentii bucuresteni si cei ieseni au demonstrat ca se poate pedala cu drag in fiecare zi. ​[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Bicicletele studentObike mi-au facut viata frumoasa si colorata si m-au ajutat sa redescopar beneficiile mersului pe doua roti. Sunt atat de multe avantaje, incat aproape toti colegii mei folosesc acum bicicleta ca mijloc principal de transport, ne-a povestit Adina Stanciu, studenta in cadrul Facultatii de Biologie, in timp ca astepta linistita la coada.[/quote]

Cele mai multe inchirieri s-au inregistrat  in campusul Politehnica-Regie (1.157 de inchirieri), fiind urmat de campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), cu 1.078 de inchirieri si apoi de Politehnica-Rectorat cu 616 inchirieri.

[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Eu sunt adepta unui stil de viata sanatos: Mens sana in corpore sano si cand am descoperit bicicletele galbene, am fost cea mai bucuroasa! Cand am aflat ca sunt si gratuite pentru studenti, am fost si mai fericita, a completat Aura Paraschiv, studenta a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.[/quote]
La Iasi, dupa 2 zile de la deschidere, 300 de studenti au ales sa se plimbe cu bicicletele galbene.
studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti. In tara, se vor mai deschide centre studentObike dupa cum urmeaza: 10 aprilie Cluj –Complexul Hasdeu, 11 aprilie – Brasov – Complexul Memorandului si 15 aprilie – Ploiesti  – Facultatea Petrol si Gaze.
In cei 3 ani de functionare, programul  studentObike a reusit sa scoata peste 60.000 de studenti la pedalat. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Scroll to Top