CIRCULAR 2, conferinta-reper pe tema economiei circulare

”CIRCULAR 2” a fost primul eveniment din seria de CONFERINTE GREEN REPORT din 2016, organizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, si al doilea pe tema economiei circulare, dupa CIRCULAR, care a avut loc in septembrie 2015.

”CIRCULAR 2”, conferinta-reper pe tema economiei circulare, a avut loc marti, 12 aprilie, la Willbrook Platinum (Soseaua București-Ploiești 172-176, Sector 1, Bucuresti).

Cei mai importanti responsabili pe probleme de mediu din Romania si reprezentanti ai autoritatilor europene s-au reunit in cadrul ”CIRCULAR 2”, dintre care ii amintim pe Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca-Palmer; presedintele AFM, Jakab Istvan; Associate Director Zero Waste Europe, Mariel Vilella; secretarul de stat al ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Corina Lupu; primarul Targu Lapus (primul oras ”zero waste” din Romania), Mitru Lese; presedintele Asociatiei Romane pentru Ambalaje si Mediu, Robert Uzuna; presedintele Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare, Irina Ionescu; directorul general RER si presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Radu Merica; presedintele Environ, Andrei Orban; presedintele CIROM, Mihai Rohan; directorul Marketing RECOLAMP, Roxana Sunica; blogger-ul Ana Morodan; jurnalistul Maria Coman; presedintele Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser.

Participantii la eveniment au avut ocazia sa adreseze intrebari autoritatilor publice centrale si locale si sa afle raspunsuri la chestiuni arzatoare legate de provocarile pe care le presupune tranzitia catre o economie circulara, dar si de sistemul national de gestionare al deseurilor.

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a anuntat in premiera, la ”CIRCULAR 2”, ca magazinele zero-waste, in care se vand doar produse vrac sau eco-parcurile, in care sunt colectate, reparate si vandute obiecte vechi, sunt doar doua dintre ideile de antreprenoriat pe care Administratia Fondului  pentru Mediu vrea sa le finanteze in cursul acestui an.

Directorul General al Directiei de Dezvoltare Regionala din cadrul Ministerului Dezvotarii Regionale si Administratiei Publice, Diana Tenea, a declarat in cadrul conferintei CIRCULAR 2 ca principalul impediment in calea punerii in practica a unei economii circulare este „rezistenta la schimbare”: „Se prefera sa se lucreze cu solutii clasice. Oamenii nu au curajul si garantia ca vor fi bagati in seama.

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Scroll to Top