Centrele studentObike intra in vacanta

\"11425780_892717267430132_8888348036168122504_o\"

StudentObike, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, inchide portile sezonului primavara – vara 2015, astazi, 26 iunie, dar cu promisiunea ca vor reveni in toamna.

Cu un “look” foarte cool, dinamic, plin de energie, studentObike a determinat peste 24.000 de studenti sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct in altul al campusurilor studentesti.

350 de biciclete au fost puse gratuit la dispozitia studentilor din Bucuresti, din trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau, dar si in alte patru centre din tara: Iasi, Cluj, Ploiesti si, incepand din acest an, in Timisoara. Studentii au putut folosi bicicletele, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

“Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

\”Odata cu sfarsitul sesiunii, studentii intra in vacanta, la fel si bicicletele studentObike. Bucuria noastra creste de la un an la altul, proportional cu numarul studentilor care aleg bicicleta in drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare din campusuri sau din oras. Speram sa foloseasca bicicleta si in timpul vacantei si sa aiba grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator. Le multumim celor peste 24.000 de utilizatori si ii asteptam plini de energie incepand cu luna septembrie”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution

In lunile martie – iunie 2015, centrele studentObike au inregistrat 24.461 de mii de utilizatori. Astfel, in centrele din Bucuresti, localizate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie, peste 12.000 de studenti au inchiriat bicicletele studentObike. Studentii ieseni au mers la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii in numar de peste 4.000 si peste 2.500 de studenti din Cluj au inchiriat bicicletele galbene de la centrul de inchiriere din Complexul Hasdeu. Studentii din Timisoara au inchiriat si ei bicicletele galbene de la centrul aflat in Campusul Universitatii de Vest, totalizand peste 4.000 de inchirieri, iar peste 1.000 de studenti din Ploiesti – Facultatea Petrol si Gaze s-au plimbat cu bicicletele in primele luni ale sezonului 2015.

studentObike este un proiect national de bike-sharing gratuit pentru studentii din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Cluj-Napoca, Iasi, Ploiesti si, incepand cu anul acesta, si in Timisoara.

In cei patru ani de functionare, programul « studentObike » a reusit sa scoata peste 100.000 de studenti la pedalat.

studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Timisoara, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

La final de sezon, multumirile merg catre toti studentii care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere, incepand din martie pana in iunie, si care au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

Studenti, bicicletele studentObike va asteapta cu drag in sezonul de toamna!

Scroll to Top