Aproape 1.000 de angajati au pedalat in Bike2Work

\"11666209_1466541553657370_8225602342424934090_n\"

Aproape 1.000 de angajati ai companiilor din Romania au pedalat in perioada 18 mai – 28 iunie, in cadrul campaniei Bike2Work, o campanie realizata de Asociatia Green Revolution.

Pe parcursul celor sase saptamani de campanie, participantii si-au putut inregistra cei 84.634 de mii de kilometri acumulati pe bicicleta cu ajutorul aplicatiei mobile I’Velo, disponibila pe IOS in App Store si pe Google Play pentru Android si au totalizat peste 7.058 de ore pe bicicleta.

Kilometrii totalizati in campania Bike2Work au fost pedalati cu o medie de 11,99 km /h, iar distanta medie a traseelor parcurse cu bicicleta a fost de 6,68 km, biciclistii pedaland in medie cel putin 14, 9 minute in fiecare zi.

25 de companii din toata tara s-au inscris in campania Bike2Work si si-au incurajat angajatii sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport alternativ, printre acestea numarandu-se: Raiffeisen Bank, Ericsson, Oracle, Orange, Telekon, Stefanini, InSoft, Posta Romana, KFC, etc.

“Ne bucuram ca, in sase saptamani de campanie Bike2Work, am reusit sa convingem aproape 1.000 de angajati din Bucuresti si din tara sa foloseasca bicicleta pentru transportul zilnic. Campania Bike2Work ne-a oferit informatii utile despre motivele pentru care bicicleta este benefica, pentru sanatatea unui oras si despre felul in care bicicleta este folosita ca mijloc de transport alternativ in Bucuresti si in tara. Proiectul ramane deschis, chiar daca dispare conceptul de competitie si ne bazam pe implicarea tuturor pentru a ne asigura continuitatea campaniei. Va multumim tuturor pentru suport si va incurajam sa continuati sa pedalati”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Asociatia Green Revolution s-a alaturat acestui proiect impreuna cu alte organizatii din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franta, Croatia, Malta si Bulgaria), participarea asigurand, in mod oficial, un loc in marea familie de bicilisti europeni.

Principalul scop al proiectului Bike2Work il reprezinta incurajarea angajatilor sa adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ in detrimentul automobilului si atragerea companiilor in categoria – Cycle Friendly Employer si certificarea acestora conform standardelor UE.

Biciclistii care vor sa sustina campania Bike2Work o pot face in continuare, se pot inscrie pe site-ul www.bike2work.ro, isi pot descarca aplicatia I’Velo si isi pot inregistra cursele.

Editia urmatoare a campaniei va avea loc in 2016, cand speram sa avem alaturi de noi si mai multi biciclisti, insa, pana atunci, incurajam toti angajatii sa foloseasca bicicleta pentru transportul zilnic.

Prin proiectul Bike2Work se promoveaza bicicleta ca cel mai potrivit mijloc de transport alternativ pentru drumul catre serviciu si inapoi.
Detalii despre premiere si continuarea campanie, gasiti aici: www.bike2work.ro/inregistreaza-te/

Bike2Work este un proiect co-finantat prin Programul “Energie Inteligenta – Europa” al Uniunii Europene si desfasurat sub umbrela Federatiei Biciclistilor Europeni (ECF).

Scroll to Top