8 idei de ce poți face cu florile de primăvară care se ofilesc

A început sezonul în care primești atât de multe flori încât nu mai ai vaze în care să le ții. Florile de primăvară te încântă atunci când sunt vii, însă te apucă tristețea când încep să se ofilească. Din fericire, suntem aici să îți dăm idei de ce poți face cu florile după ce se veștejesc.

1. Usucă buchetul cu totul

Trandafirii uscați dau un aer vintage oricărei case sau oricărui birou unde sunt așezați. Când buchetul primit de la iubitul tău începe să se ofilească, agață-l de codițe, cu petalele în jos. Dă-l cu puțin fixativ de păr și lasă-l așa două, trei zile. Mai dă-l cu un strat de fixativ de păr și mai lasă-l o zi la uscat.

2. Lasă buchetele agățate

Când o să agăți buchetul de trandafiri o să observi că nu arată deloc rău așa atârnat. Poți să usuci mai multe buchete pe care le-ai primit cu ocazia venirii primăverii și să le lași agățate, ca o perdea, sau că le împrăștii ici, colo, ca niște accesorii, la colțul ferestrei sau chiar de perdea.

3. Înrămează-le

Poți crea tablouri minunate din ghiocei, frezii, zambile și brândușe. Pune florile la presat între paginile unei cărți vechi și voluminoase, cum ar fi o carte de telefoane, pentru câteva zile. Creează tabloul după cum ai inspirație. Așază compoziția pe un carton dur sau pe lemn, pune deasupra o bucată de geam, iar pentru a împiedica formarea mucegaiului, izolează cu o dungă subțire de gel siliconic. Înrămează și așază tabloul într-un colț care are nevoie de culoare.

Citeste articolul complet pe Green Report.

Scroll to Top