Toamna se numără bicicletele galbene

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank anunță deschiderea în București și în orașele din țară a celui de-al doilea sezon al studentObike 2014, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare. 

10645211_698032656941766_4389741107890061551_nAstfel, începând din 22 septembrie, sezonul de toamnă 2014 studentObike își reia programul în centrele de închirieri din București și Ploiești, pe 23 septembrie la Brașov, pe 24 septembrie la Iași, iar vineri, 26 septembrie, se deschide sezonul de toamnă la Cluj.
Studenții ploieșteni pot închiria bicicletele galbene de la centrul aflat în campusul Universității Petrol-Gaze, în Brașov vor putea să închirieze bicicletele din Complexul Memorandului, cei din Iași vor găsi biciclete studentObike la centrul de închiriere din campusul studențesc Tudor Vladimirescu, iar la Cluj, bicicletele îi așteaptă la centrul de închiriere aflat în Complex Hașdeu. În București, bicicletele pot fi închiriate de studenți de la centrele aflate la Herăstrău-Complex Agronomie, Politehnica-Rectorat și Politehnica-Regie. Studenții vor putea închiria biciclete, atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni până vineri, pe bază legitimației valabile de student și a unui act de identitate. Începând cu sezonul 2014, studentObike oferă tuturor studenților posibilitatea de a închiria biciclete, indiferent de universitatea pe care o frecventează.
[quote align=”center” color=”#999999″]Programul studentObike promovează folosirea bicicletei că mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an, a declarat Corina Vasile, Director Direcția Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.[/quote]
studentObike este primul proiect național de închiriere gratuită de biciclete destinat studenților din șapte centre universitare, aflate în București (trei centre), Brașov, Cluj-Napoca, Iași și, începând cu anul acesta, și în Ploiești.

[quote align=”center” color=”#999999″]Așteptăm studenții să înceapă sezonul de toamnă în forță și cu multă energie. Bicicletele studentObike sunt pregătite să-i poarte pe studenți de la cursuri, la bibliotecă sau locuri de relaxare și sperăm că numărul lor să fie în creștere și în toamna aceasta, a declarat Raluca Fișer, președinte Asociația Green Revolution.[/quote]

În cei patru ani de funcționare, programul studentObike a reușit să scoată peste 80.000 de studenți la pedalat și este implementat în campusurile universităților partenere: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iași și Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. Centrele studentObike pun gratuit la dispoziția studenților 350 de biciclete: 160 de biciclete în București, 40 în Brașov, 40 în Cluj-Napoca, 60 de biciclete în Iași și 50 la Ploiești.
Proiectul studentObike se desfășoară în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Iași, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterină, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Iași.

Scroll to Top