Salata verde de la Toshiba

salata
În serele viitorului imaginate de gigantul japonez Toshiba, lider mondial şi inovator în tehnologii, salata verde organică creşte fără soare şi fără pământ, scrie science-health.com. 

Plantele au un soare artificial, iar ”inspectori” îmbrăcaţi în costume sterile îi injectează fiecărei căpăţâni de salată substanţe nutritive, astfel încât nu mai are nevoie de sol din care să se hrănească. Salata verde organică, fără soare şi pământ, creşte într-un mediu total aseptic, într-o hală de 21.000 metri pătraţi, aflată în localitatea japoneză Yokosuka, în care se produceau cu câtva timp în urmă  dischete.

salata1
Cei de la Toshiba intenţionează să cultive în această seră nu mai puţin de 3.000.000 de căpăţâni de salată verde, fiecare căpăţână fiind vândută cu aproximativ 1,5 euro. Compania estimează vânzări anuale de 2,9 milioane de dolari până în2015. În plus, salata verde, care este ”păcălită” că lumina artificială la care este expusă vine chiar de la Soare, este, potrivit celor de la Toshiba, cea mai gustoasă salată din lume.
Salata verde organică de la Toshiba, companie care îşi doreşte să construiască sere similare în întreaga lume, nu are bacterii sau ciuperci şi nu este tratată cu pesticide. Toshiba a fost înființată în 1938, ca Tokyo Electric Shibaura prin fuziunea a Shibaura Seisaku-sho, înființată în 1875, și Tokyo Denki, fondată în 1890. Numele companiei a fost schimbat oficial în Toshiba Corporation în 1978.
Sursa: green-report.ro

Scroll to Top