I’Velo Oradea intră în vacanță

ivelo oradea
I’Velo, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunța finalizarea sezonului 2014 în centrul din Oradea, începând cu 17 noiembrie. Mulțumirile merg către toți oradenii care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere și au participat la activitățile organizate în cadrul proiectului, dar și către autoritățile, partenerii și sponsorii care au sprijinit proiectul.


În doar 100 de zile de funcționare a centrului de închiriere I’Velo din Oradea, aflat în parcul 1 Decembrie, aproape 4.500 de orădeni au ales bicicletele galbene pentru a se relaxa sau deplasa dintr-un punct în altul al orașului. Centrul a pus la dispoziția locuitorilor 50 de biciclete, șapte zile din șapte.
[quote align=”center” color=”#999999″]Din 2010, când am lansat I’Velo, și până în prezent, putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement sau de folosit în week-end, ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului lor,
a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.[/quote]

Bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe bază carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie, tarifele de închiriere fiind de 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.
[quote align=”center” color=”#999999″]Pentru primul an, am încurajat locuitorii din Oradea să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare. Le mulțumim celor peste 4.500 de utilizatori și îi așteptăm în număr cât mai mare și anul viitor, să dovedim că suntem parte a orașelor în care trăim și sperăm că autoritățile să înțeleagă necesitatea infrastructurii pentru utilizarea bicicletei,
a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.[/quote]
În sezonul 2014, centrele I’Velo au putut fi găsite în București: Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Șincai, dar și în țară, în orașele: Iași – Parcul Copou, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an și la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în Parcul 1 Decembrie. De asemenea, I’Velo a oferit în continuare posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesând site-ul www.ivelo.ro
În cei cinci ani de funcționare, programul  Ia’Velo a reușit să scoată peste 900.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.200 de tone. Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului și Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos și cu impact minim asupra mediului.

Scroll to Top