Roaba de Cultura, final de sezon 2016

“Roaba de Cultura”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, inchide portile celui de-al saselea sezon. Multumirile merg catre toti cei care au pasit pe pajistea din parcul Herastrau in 2016 si au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, catre artistii si instructorii care au sustinut evenimentele, dar si catre sponsorii care au sprijinit proiectul.

“Pentru sase ani consectiv, am reusit sa aducem cultura mai aproape de publicul “Roabei de cultura”, am impartit zambete si buna dispozitie tuturor celor care ne-au calcat iarba si am creat activitati dintre cele mai diverse, menite sa transmita energie pozitiva. Le multumim celor peste 600.000 de vizitatori, au fost niste oaspeti minunati, dar si celor peste 32.000 de fani de pe facebook si speram ca si anul viitor sa fiti alaturi de noi”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In cei sase ani de existenta, peste 600.000 de mii de bucuresteni au ales sa-si petreaca timpul liber altfel, bucurandu-se de un festival al culturii in natura, din primavara pana-n toamna, pe pajistea Roabei de Cultura.

In acesta vara, in zilele de miercuri, Roaba de Cultura a gazduit intalniri eveniment cu personalitati ale lumii culturale romanesti in dezbateri incitante, pe teme inedite. Conceptul de “Miercuri culturale” a purtat publicul Roabei de Cultura printr-o Romanie altfel decat cea cu care ne intalnim in fiecare zi. De la “Tara lui Tzara”, reconstituirea unei serate Dada, sau de la colectia Costica Acsinte, “ochiul” care a imortalizat pe placa fotografica societatea romaneasca incepand cu primul Razboi Mondial, pana la istoria jazz-ului romanesc, serile de miercuri de la Roaba de Cultura au oferit sansa explorarii unor spatii culturale mai putin frecventate, in compania unor “ghizi” de exceptie.
Un alt concept inedit pus in practica anul acesta la Roaba de Cultura a fost “Sambete cu muzica live », care a oferit experiente interesante, cu trupe de orientari muzicale diverse, de la prelucrarea cantecului de leagan la jazz, blues si rock. Au fost intalniri cu 4Bete, Cobzality, When Violin Meets Chitar, Mihai Melinescu, Catalin Tzetze Radulescu, Dusty Ride, Maxim Belciug si multi altii.
Unica Summer Bike Fiesta, cea mai mare petrecere pe biciclete din Romania, a poposit pentru al patrulea an consecutiv pe pajistea Roabei. Super cadouri pentru toti participantii, concert, vizionare de film, multe biciclete si oameni minunati au umplut pana la refuz peluza din Herastrau si au transformat ziua de 27 august intr-una de pastrat in calendar!

Anul acesta, Roaba de Cultura a oferit:
/ Seri de film artistic: 38
/ Evenimente speciale: 23
/ Concerte in aer liber (jazz, pop, muzica clasica, folk etc) – 13
/ Sesiuni de miercuri: 9
/ Ore de fitness si activitati sportive – 20
/ Teatru: 1

Roaba de Cultura este un proiect dezvoltat de Asociatia Green Revolution. Proiectul a fost gandit ca o alternativa gratuita de petrecere a timpului liber, o oaza de relaxare si cultura, creata pentru a te binedispune la fiecare sfarsit de saptamana. De asemenea, este si o invitatie de responsabilizate a persoanelor fata de mediu prin petrecerea activitatilor in aer liber.
Cu un program variat, cu alteliere creative, concerte, diverse activitati sportive, lectura, proiectii de filme, dar si activitati dedicate copiilor, familiei, Roaba de cultura este locul ideal pentru o comunitate cu optiuni culturale multiple.

Proiectul Roaba de Cultura s-a desfasurat in perioada 21 mai – 2 octombrie 2016. Accesul in zona ,,Roabei de cultura” a fost liber sapte zile pe saptamana si vizitatorii au avut acces Wi-Fi gratuit.

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de Cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg.

Scroll to Top