Locul în care internetul şi telefoanele mobile sunt interzise

internet
În Green Bank, un sat din estul statului Virginia, SUA, care numără 143 de locuitori, telefoanele mobile, internetul sau radioul sunt interzise. Satul, situat la 350 de kilometri de Washington, care adăposteşte un radiotelescop gigant ce măsoară 150 de metri şi trimite semnale în spaţiu, este protejat printr-un decret federal, emis în 1958, scrie gentside.com. 

Acest telescop este cel mai sensibil din lume şi poate recepta un semnal echivalent în energie cu un fulg de zăpadă care cade pe sol. Iar ca semnalele din spaţiu să fie recepţionate corect este nevoie de un mediu extreme de silenţios în jurul acestui telescop cu ajutorul căruia se studiază ciclul de viaţă al stelelor şi undele gravitaţionale, a precizat Mike Holstine, responsabil cu instalaţiile în cadrul National Radio Astronomy Observatory (NRAO).
Green Bank nu înseamnă doar o zonă protejată, destinată supravegherii stelelor, ci şi un paradis pentru cei care suferă de electrosensibilitate. Dacă vor să se stabilească în acest loc, nimic nu-i va mai deranja, în afară de cântecul păsărilor. Jurnaliştii care au ajuns în Green Bank au parcat maşina la o anumită distanţă de sat şi au fost rugaţi să-şi închidă telefoanele mobile şi să le lase în maşină.
Sursa: green-report

Scroll to Top