La Dragomireşti este Picnic în Poiană

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Ciucaş, a inaugurat  sâmbătă, 7 iunie, ora 10:00, «Picnic în Poiană», prima zonă de picnic eco din județul Dâmbovița, amenajata în zona Coasta-Boldan, comuna Dragomirești, situată la 10 km de Târgoviște, într-o zonă cunoscută de către dâmbovițeni și apreciată pentru frumusețea ei. 

[quote align=”center” color=”#999999″]Prin intermediul acestui proiect, dorim să arătăm că picnicul și relaxarea în natură se pot face respectând mediul natural și cred că, până la urmă, fiecare dintre noi suntem responsabili să facem lucrul acesta. Sperăm să replicăm acest proiect pe mai departe și să reușim, la un moment dat, să nu mai avem nevoie de lege, ci ca totul să se întâmple din bun simț. Vreau să mulțumesc Asociației Green Revolution și autorităților locale pentru susținerea acordată în susținerea proiectului. Victor Teioşanu, Brand Manager Ciucaş, Stejar și Azuga[/quote]

[quote align=”center” color=”#999999″]Astăzi am lansat prima zonă de picnic conformă cu Legea Picnicului și ne bucurăm că am găsit un partener care să amenajeze acest spațiu cu impact minim asupra mediului,  cu foișoare, bănci  și mese de picnic. Zona are și un rol educativ și de conştietizare privind necesitatea protejării naturii. Zona aleasă este una frecventată de localnici și ne dorim ca aceștia să se bucure de natură și să o respecte.
Raluca Fişer, președinte Asociația Green Revolution[/quote]
Evenimentul de deschidere a beneficiat de prezența reprezentanților autorităților locale și județene, care susțin proiectul.

[quote align=”center” color=”#999999″]Este salutară această inițiativă și ne bucurăm că Dâmbovița intră și ea în circuitul zonelor care depun eforturi în direcția protejării mediului prin crearea unei zone speciale de picnic. Sper ca acesta să fie un prim exemplu și să continue, deoarece mai avem zone care necesită amenajare în județ. Alexandru Oprea, administrator public al județului Dâmbovița[/quote]
De investiția în zona «Picnic în Poiană», realizată de Ciucaş și Green Revolution, vor beneficia întreagă comunitate locală, dar și vizitatorii zonei. Începând de astăzi, 7 iunie 2014, întreaga amenajare va trece în administrarea primăriei locale din Dragomirești.

[quote align=”center” color=”#999999″]Mulţumim Asociației Green Revolution, Ciucaş și președintelui Consiliului Județean, Adrian Tutuianu, care au mijlocit acest parteneriat și sperăm ca această colaborare să continue și pe alte proiecte. Dragoș Vlădulescu, primar al comunei Dragomirești[/quote]
Zona de picnic este dotată cu cinci foișoare, cinci ansambluri de mese și bănci, grătare, coșuri de gunoi, toalete ecologice, indicatoare locație, pe o suprafață de cinci hectare, toate obiectele încadrându-se perfect în cadrul natural al zonei.
Spațiul «Picnic în Poiană» este deschis tuturor persoanelor care doresc să organizeze activități de picnic cu familia sau prietenii, iar intrarea este liberă. Scopul este de a determina locuitorii din zonă și turiștii din weekend să conștientizeze importanţa naturii și să adopte un comportament responsabil față de mediu.

Utilizatorii viitoarei zone de picnic vor avea de respectat câteva reguli simple:

  •  să depoziteze gunoaiele și resturile menajere în coșurile pentru colectare selectivă;
  • să arunce țigările, chibriturile sau orice alte obiecte aprinse numai în locurile special amenajate;
  • să aprindă focul doar în zonele amenajate pentru grătar;
  • să respecte regulile privind accesul mașinilor în afara drumurilor publice și a zonelor special amenajate în acest sens;
  • să protejeze copacii sau arbuștii;
  • să nu hrănească animalele sălbatice;
  • să nu distrugă, modifice sau degradeze panourile informative, marcajele sau indicatoarele.

 

Despre Ursus Breweries 
Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar, Pilsner Urquell și Miller. Contribuția Ursus Breweries la bugetul de stat a atins 259 milioane euro în 2012, provenind din accize, TVA, contribuții la asigurările sociale și alte taxe.  SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii producătoare de bere din lume, cu participații în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuție pe şase continente. Mărcile Grupului includ beri premium internaționale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro și Pilsner Urquell, dar și o gamă exceptională de mărci locale cu poziții de lider, precum Aguila (Columbia), Castle (Africa de Sud), Miller Lite (SUA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) și Tyskie (Polonia). SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, puteţi vizita: www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro. 

Scroll to Top