IVelo dă restart sezonului de pedalat

Bucureștenii sunt așteptați să pedaleze cu bicicletele IVelo din parcurile Herăstrău și Tineretului.
Cele două centre s-au redeschis în luna Februarie.

Începând cu luna Februarie, bucureștenii sunt asteptați să pedaleze cu bicicletele Ivelo prin parcurile și străzile din București. Centrele de închiriere din Parcul Regele Mihai I (intrarea Charles de Gaulle) și din Parcul Tineretului (intrarea Șincai) sunt deschise de pe 1 februarie și echipate cu biciclete moderne, în stare perfectă de funcționare.

Pe lângă cele 26 stații automatizate în București, se deschid și cele două centre de închiriere din parcul Herăstrău și Tineretului. Sistemul de bikesharing Ivelo dezvoltat de Asociația Green Revolution cu spriinul Raiffeisen Bank România reprezintă o oportunitate excelentă pentru bucureșteni de a adopta bicicleta ca mijloc de transport zilnic sau pentru recreere. Aceasta nu doar încurajează activitatea fizică și mobilitatea prietenoasă cu mediul, ci contribuie si la îmbunătățirea calității vieții în orașe, reducerea traficului și a emisiilor de carbon.

Mersul pe bicicletă contribuie nu doar la îmbunătățirea sănătății și bunăstării oamenilor, ci și la atingerea a 11 din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Organizația Națiunilor Unite, criterii pe care Ivelo le întrunește deja. Prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport, contribuim împreună la:

  • Acțiunea climatică: Prin reducerea emisiilor de carbon generate de transportul individual cu mașina, bicicleta contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice.
  • Sănătate și bunăstare: Utilizarea regulată a bicicletei îmbunătățește sănătatea fizică și mentală a angajaților, reducând riscul bolilor asociate sedentarismului.
  • Mobilitatea urbană: Bicicleta facilitează deplasarea în orașe, contribuind la reducerea traficului și la creșterea eficienței transportului public.
  • Consum și producție responsabilă: Prin promovarea utilizării bicicletei, se reduce dependența de combustibili fosili și se sprijină o alternativă sustenabilă de transport.
  • Orașe și comunități durabile: Promovarea infrastructurii pentru biciclete și a mobilității active contribuie la dezvoltarea orașelor prietenoase cu mediul și la crearea unor comunități mai sănătoase.

„Obiectivul nostru este ca oamenii să folosească bicicleta indiferent de sezon sau de vremea de afară. Nu există vreme nepotrivită pentru mersul pe bicicletă, atât timp cât suntem echipați corespunzător. Tocmai de aceea am deschis centrele mai devreme anul acesta, pentru a oferi oamenilor un motiv în plus să înceapă să pedaleze prin oraș”, Raluca Fișer, Asociația Green Revolution.

„Ivelo este primul program de bike-sharing din România și ne mândrim că am fost alături de partenerul Green Revolution încă de la început în dezvoltarea acestei inițiative de ecologie urbană. Continuăm împreună pentru comunități mai prietenoase cu mediul și mai sănătoase” – Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Pentru mai multe informații despre tarifele și abonamentul Ivelo și beneficiile acestuia, accesati www.ivelo.ro

Scroll to Top