I’Velo anunță închiderea sezonului 2014 în Constanța

ivelo constanta
I’Velo, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunța finalizarea sezonului 2014 în centrul din Constanța, începând cu 27 octombrie. Mulțumirile merg către toți cei care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2014 și au participat la activitățile organizate în cadrul proiectului, dar și către autoritățile, partenerii și sponsorii care au sprijinit proiectul.


În cursul anului 2014, centrul I’Velo din Constanța (Gravity Park) a pus la dispoziția locuitorilor 100 de biciclete și, în cele 199 de zile de funcționare, aproape 20.000 de constănțeni și turiști au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului.
[quote align=”center” color=”#999999″]Din 2010, când am lansat I’Velo și până în prezent, putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului lor, a declarat Corina Vasile,
Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.
[/quote]

La fel ca și anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe bază carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.Tarifele de închiriere au fost: 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.
[quote align=”center” color=”#999999″]Pentru al cincilea an consecutiv, i-am încurajat pe constănțeni și pe turiștii veniți în vacanță la mare să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare. Le mulțumim celor 20.000 de utilizatori și îi așteptăm în număr cât mai mare și anul viitor, ca să dovedim că suntem parte a orașelor în care trăim,
a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.[/quote]

În cei cinci ani de funcționare, programul I’Velo a reușit să scoată aproximativ 900.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.200 de tone. I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului și Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Scroll to Top