Bicicletele I’Velo s-au dus la munte!

De astazi, 11 aprilie 2014, bicicletele I’Velo s-au stabilit si in Brasov. 40 de biciclete galbene asteapta in Piata Sfatului sa fie plimbate prin oras. Centrul de inchiriere este deschis sapte zile din sapte in intervalul 11:00 – 20:00, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 19:00) si 10:00 – 20:00, sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 19:00). [quote align=”center” color=”#999999″]Pentru al cincilea an consecutiv incurajam brasovenii sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare.  In continuare, una dintre principalele noastre preocupari ramane siguranta utilizatorilor si  nevoia unei infrastructuri pentru biciclete. Ne bazam pe sustinerea autoritatilor publice, care trebuie sa prioritizeze mersul pe biciclete si sa rearanjeze intregul spatiu urban disponibil potrivit acestor prioritati. Infrastructura necesara utilizarii bicicletei este printre cele mai importante conditii de dezvoltare a unui oras prietenos cu biciclistii.
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution[/quote]

I’Velo este un proiect al Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, iar anul acesta a venit cu o flota noua de biciclete, confortabile si usor de utilizat, cu un personal profesionist, prietenos si pregatit sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat si cu un centru nou, deschis in Alba Iulia, pe 8 aprilie.
La fel ca anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Tarifele de inchiriere sunt 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore. De asemenea, I’Velo ofera in continuare posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesand site-ul www.ivelo.ro

[quote align=”center” color=”#999999″]Bicicletele I’Velo ne fac viata frumoasa. Ne bucuram ca anul acesta centrul s-a deschis mai devreme si putem sa profitam de vremea calda pentru a ne plimba cu bicicleta.
Stefan Birs, unul dintre utilizatoii I’Velo de astazi
[/quote]

In sezonul 2014, centrele I‘Velo vor putea fi gasite in Bucuresti – Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90  si Alba Iulia – Piata Unirii.
In cei 4 ani de functionare, programul  I’Velo a reusit sa scoata aproximativ 800.000 de oameni la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1.200 de tone.

Scroll to Top