Acțiunile de informare și conștientizare continuă în cadrul proiectului “Picnic în Poiană”

\"\"

Asociația Green Revolution și Ciucaș au inițiat sâmbătă a doua acțiune de informare și conştientizare prevăzută în cadrul proiectului “Picnic în Poiană”, desfăşurat în localitatea Dragomirești, județul Dâmbovița. 

Acţiunea de informare s-a realizat prin discuţii, dar şi prin împărţirea de flyere şi doze de bere Ciucaș către cei prezenţi, care au ocupat toate foişoarele şi grătarele din spaţiul de picnic.

[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Noi venim des la iarbă verde, așa că ne bucurăm să avem o zonă amenajată pentru picnic. Totul arată foarte bine și sperăm că va rezista mult timp”,
a spus Andrei Marinoiu, localnic din comuna Dragomirești.[/quote]
Participanții au fost foarte încântați de inițiativă și s-au arătata receptivi în ceea ce privește curățenia la locul desfășurării grătarului.

[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Se apropie zilele comunei Dragomirești și ar fi frumos să faceți un eveniment aici. De când ați amenajat zona de grătar, vin tot mai mulți oameni. Ne place că e liniște și se păstrează curățenia”, a declarat și Viorel Marinoiu.[/quote]
Prima zonă de picnic eco din județul Dâmbovița – “Picnic în poiană”- a fost inaugurată la 7 iunie de către Asociaţia Green Revolution, în parteneriat cu Ciucaș. Amenajată într-un spațiu apreciat pentru frumusețea pesajului, zona este situată la 10 km de municipiul Târgoviște, în raza comunei Dragomirești, zona Coastă-Boldan. Zona de picnic este dotată cu 5 foişoare, 5 ansambluri de mese şi bănci, grătare, coşuri de gunoi, toalete ecologice, indicatoare locaţie, pe o suprafaţă de 10 hectare, toate obiectele încadrându-se perfect în cadrul natural al zonei. Zona “Picnic în Poiana” este deschisă tuturor persoanelor care doresc să organizeze activităţi de picnic cu familia sau prietenii, iar intrarea este liberă. Scopul este de a determina locuitorii din zonă şi turiştii din weekend să conştientizeze importanta naturii şi să adopte un comportament responsabil faţă de mediu.

Utilizatorii  zonei de picnic trebuie să respecte câteva reguli simple:

  • Să depoziteze gunoaiele şi resturile menajere în coşurile pentru colectare selectivă;
  • Să arunce ţigările, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse numai în locurile special amenajate;
  • Să aprindă focul doar în zonele amenajate pentru grătar;
  • Să respecte regulile privind accesul maşinilor în afară drumurilor publice şi a zonelor special amenajate;
  • Să protejeze copacii sau arbuştii;
  • Să nu hrănească animalele sălbatice;
  • Să nu distrugă, modifice sau degradeze panourile informative, marcajele sau indicatoarele
Scroll to Top