Țigările electronice, de 10 ori mai cancerigene decât cele obișnuite

\"tigare
Cercetătorii japonezi au demonstrat că nivelul substanţelor cancerigene din ţigările electronice este 10 ori mai mare decât cel din ţigările obişnuite. Studiul demarat la solicitarea Ministerului Sănătăţii din Japonia a demonstrat existenţa unor substanţe cancerigene, cum ar fi formaldehida și acetaldehidă, în vaporii produşi de lichidul mai multor tipuri țigării electronice, informează Business Insider.

Potrivit declaraţiilor făcute de un reprezentant al Ministerului Sănătăţii nipon, formaldehida – o substanțăgăsită în materiale de construcții și lichidele pentru îmbălsămare – a înregistrat niveluri mult mai mari decât în fumul de la ţigările obişnuite. Oamenii de ştiinţă japonezi spun că atunci când siguranţa care vaporizează lichidul din capsulă se supraîncălzeşte sunt produse mari cantităţi de subtanţe cancerigene.
Deşi legislaţia japoneză nu reglementează comercializarea la liber a acestor produse, care sunt supuse legilor farmaceutice ale ţării, ţigările electronice pot fi cumpărate cu ușurință pe Internet.
În luna august, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut guvernelor interzicerea vânzarii de ţigări electronice minorilor, avertizând că reprezintă o “amenințare serioasă” pentru copiii nenăscuți și tineri. Reprezentanţii OMS au declarat că există suficiente dovezi “pentru a avertiva copiii și adolescenți şi femeile gravide” cu privire la utilizarea acestor ţigări cu consecințe pe termen lung pentru dezvoltarea creierului pentru fetuşi şi adolescenţi.
Sursa: green-report

Scroll to Top