“Suedia Creativă”, portalul către societatea suedeză modernă, deschisă și inovatoare

[quote align=”center” color=”#999999″]Suedia Creativă va arăta publicului bucureștean o mică parte din societatea suedeză modernă, deschisă și inovatoare, a declarat, vineri, Excelenţa Sa, Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti, cu ocazia inaugurării evenimentului “Suedia Creativă”, desfăşurat la Roaba de Cultură, în Parcul Herăstrău din Capitală.[/quote]
[quote align=”center” color=”#999999″]Am realizat acest lucru împreună cu Asociaţia Green Revolution, comunitatea de afaceri suedeză din România şi departamentul de comerţ al Ambasadei Suediei. Sperăm ca acest eveniment să arate publicului bucrestean măcar o parte din societatea modernă suedeză caraterizată de inovaţie şi deschidere către tot ceea ce înseamnă nou,
a declarat Anders Bengtcén.[/quote]

Anders Bengtcén a adăugat că Suedia s-a reinvetat de multe ori în ultimele două decade pentru a rămâne competitivă într-un mediu global atât de dur şi pentru a menţine un standard de viaţă ridicat.

[quote align=”center” color=”#999999″]Companiile suedeze care sponsorizează acest eveniment şi care participă pe parcursul celor trei zile la “Suedia Creativă” sunt companii cu un angajament de lungă durată în România. Acestea sunt dedicate ideii de inovaţie şi de a oferi servicii de înaltă calitate pe piaţa românească. Totodată, sunt dedicate unor valori precum un mediu înconjurător durabil, responsabilitate socială şi relaţii de muncă bune. Companiile suedeze şi-au luat angajamentul de a fi părţi active şi responsabile ale societăţii româneşti.  De asemenea, Guvernul suedez şi-a luat un angajament faţă de România pentru a vedea această țară prosperă. Din 2007, de când România a aderat la Uniunea Europeană, relaţiile dintre Suedia şi România s-au dezvoltat pe toate palierele. În nordul Europei, UE a devenit un instrument foarte eficient pentru crearea unui mediu economic, dinamic şi în creştere. Cred că şi în această parte a Europei, dar şi în zona Balcanilor, Uniunea Europeană va putea dezvolta aceeași dinamică, a punctat Excelența Sa.[/quote]
Creativitatea şi grijă faţă de mediu, valori promovate de societetea suedeză, se vor regăsi în toate activităţile de pe pajişte: ateliere creative, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, modă, proiecţii de film. Într-un cuvânt: timp de calitate petrecut cu prietenii şi familia în natură.

[quote align=”center” color=”#999999″]Am muncit împreună cu echipa ambasadei şi cea a Green Revolution, şi alături de foarte mulţi sponsori cărora le mulţumim pentru implicare. Vorbim de Husqvarna, European Food, Ericsson, Securitas, World Class, Absolut, H&M, Medicover, Tetra Pak, Scania şi Volvo. Aceştia sunt cei care au înţeles să se apropie de acest proiect, care vrea să vă arate, așa cum a precizat și domnul ambasador, puţin din ceea ce înseamnă serviciile şi produsele suedeze pentru viaţa noastră de zi cu zi, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.[/quote]

Suedia Creativă înseamnă trei zile de:

1. Muzică de calitate –  Kim Cesarion invitat special, în concert – un artist foarte cunoscut din Suedia, un muzician clasic instruit, a cărui melodie “Undressed” a fost un hit în multe ţări din Europa, vine la Roaba de cultură să facă spectacol.
2. Atelierele de pictură ale căluţului Dalahäst – ateliere prin care vă facem cunoştinţă cu tradiţionalul cal suedez. Sculptat în lemn, originar din provincia Dalarna, calul Dalahäst este una dintre cele mai cunoscute jucării pentru copii, iar acum copiii din Bucureşti vor avea ocazia să-şi pună amprenta asupra lor.
3. Relaxare şi cafea bună – zona de relaxare şi muzică de calitate, ateliere creative şi multă voie bună.
4. Cursuri de prim ajutor –  Suedezii sunt recunoscuţi pentru dragostea lor pentru natură şi pentru interesul lor pentru o viaţă sănătoasă, iar cursurile de prim ajutor încurajează această preocupare.
5. Frumuseţe şi stil de viaţă – atmosferă relaxată, cu activităţi de evaluare corporală, cursuri şi sesiuni de machiaj şi nutriţie.
6. Ateliere de reciclare creativă – Suedia este cea mai nepoluată ţară din Europa, iar atelierele de reciclare creativă demonstrează importanţa pe care suedezii o acordă reciclării şi reutilizării resurselor.
7. Sport şi mişcare – sesiuni de sport şi o atmosferă plină de energie pe pajiştea Roabei de cultură, un exemplu al modului în care suedezii aleg să-şi petreacă timpul liber.
8. Jocurile Copilăriei – copiilor le sunt dedicate o serie de activităţi, prin care se pot distra: jocuri, show-uri de magie, de improvizaţie şi multe alte surprize.
Articol preluat de pe green-report.ro

 

Scroll to Top