“Stare de bine” înseamnă muncă în echipă

stare de bine
Școala Gimnazială “Principesa Margareta” din București a fost cea de-a patra școală implicată în proiectul “Stare de bine”, inițiat de Asociaţia Green Revolution, în parteneriat cu Sistemul Coca-Cola România şi Billa România. Cei 60 de elevi din clasa a VII-a și a VIII-a au învățat să gătească feluri de mâncare gustoase și hrănitoare de la maestrul bucătar Victor Nemeș și echipa sa, au participat la orele de sport conduse de instructorii WorldClass și au aflat noțiunile de bază ale nutriției cu doctorul Șerban Damian.

[quote align=”center” color=”#999999″]Pentru participarea noastră în acest proiect ne-am bazat pe colaborarea cu Green Revolution de pe proiectul anterior (Green Bee – n.r.) unde totul a fost foarte bine, iar copiii au fost foarte încântați și au avut foarte multe de învățat. Legat de “Stare de bine” ne-a încântat faptul că se face ceva practic. Învățământul românesc suferă din acest punct de vedere – prea multă informație și nu atât de multe lucruri practice. Sunt în perioada de creștere și au nevoie să știe cum trebuie să se hrănească pentru a crește sănătos, pentru a se dezvolta armonios, a declarat, pentru Green Report, Nicoleta Popa, consilier educațional Școala Gimnazială “Principesa Margareta” din București.[/quote]
Proiectul îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor. Elevii cu vârste între 12 şi 14 ani vor afla ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată şi vor învăţa despre importanţa activităţii fizice în programul zilnic.

[quote align=”center” color=”#999999″]Copiii sunt o surpriză din punctul meu de vedere. Nu mă așteptam să se descurce așa bine. Spre surprinderea mea, după ce am trecut evenimentele acestea, mi-am dat seama că show-urile de cooking de la televizor au avut un real succes în rândul copiilor. Încercăm să-i învățăm să facă lucruri bune, sănătoase și rapide, a spus maestrul bucătar Victor Nemeș.[/quote]

În România, conform datelor de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, în ultimii 10 ani, numărul de cazuri de obezitate în rândul elevilor s-a dublat din cauza lipsei de educaţie alimentară şi a adoptării obiceiurilor alimentare proaste.
Un alt raport arată că 60% dintre copiii şi adolescenţii din ţara noastră nu au un aport adecvat zilnic de fructe şi legume. În acest context, proiectul are ca ţintă educarea elevilor să adopte un stil de viaţă sănătos, dar şi creşterea conştientizării şi oferirea de suport pentru autorităţile din România.


Mesajul va fi transmis şi către părinţi şi profesori, dorind astfel să le creştem interesul pentru o alegere mai bună a alimentelor şi conştientizarea importanţei acestora, precum şi a unei activităţi fizice adecvate aportului de calorii.
Proiectul “Stare de bine” va cuprinde în program 10 şcoli din Bucureşti şi vor fi organizate 5 evenimente în perioada 3 octombrie – 14 noiembrie, la care vor avea acces peste 1.000 de copii.
Articol preluat de pe green-report.ro

 

Scroll to Top