Sonae Sierra si Ursus Breweries, premiate la Gala Green Business Index 2013

1510529_728620037149599_816851559_n
Ursus Breweries si Sonae Sierra, castigatorii locului I – TOP GBI
Robert Uzuna, External Relations Manager, Ursus Breweries (stg) si Ingo Nissen, Managing Director, Sonae Sierra (dr), alaturi de Raluca Fiser, presedinte Green Revolution

Asociatia Green Revolution a premiat ieri, 17 decembrie, cele mai responsabile companii fata de mediu in cadrul Galei Green Business Index. Evenimentul s-a desfasurat la hotel J.W. Marriot si s-a bucurat de participarea reprezentantilor mediului de afaceri din Romania, precum si a autoritatilor publice.

Aflat la a patra editie, GBI reprezinta recunoasterea publica a eforturilor de responsabilizare fata de mediu a companiilor din Romania si reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde.

Sonae Sierra si Ursus Breweries au fost desemnate cele mai responsabile companii fata de mediu in cadrul Galei Green Business Index.

Clasamentul general GBI 2013 este:

Industrie/productie: Locul I: Ursus Breweries; Locul II: Preh Romania; Locul III: Hochland Romania
Servicii/ comert: Locul I: Sonae Sierra; Locul II: Grup Servicii Petroliere; Locul III: DHL International Romania.

In urma evaluarii activitatii companiilor pe domeniile de raportare cu relevanta majora pentru protectia mediului, castigatorii pe categorii, desemnati de Green Business Index, sunt:

[list type=”check”]

  • Impactul asupra mediului: Industrie/productie: Automobile Dacia; Servicii/comert: Grup Servicii Petroliere
  • Dezvoltare Durabila: Industrie/productie: Ursus Breweries; Servicii/comert: DHL International Romania
  • Utilizarea Resurselor: Industrie/productie: Ursus Breweries; Servicii/comert: DHL International Romania
  • Starea cladirilor: Industrie/productie: Ursus Breweries; Servicii/comert: Sonae Sierra
  • Deseuri: Industrie/productie: Ursus Breweries; Servicii/comert: Grup Servicii Petroliere
  • Transport: Industrie/productie: Hochland Romania; Servicii/comert: ProCredit Bank
  • Achizitii Verzi: Industrie/productie: Matplast; Servicii/Comert: Sonae Sierra

[/list]

[quote align=”center” color=”#999999″]De patru ani, monitorizam prin GBI initiativele „verzi” din sectorul de afaceri romanesc si realizam anual un top al companiilor aflate in diferite stadii de „inverzire” a afacerilor lor. Cresterea numarului de companii inscrise in Green Business Index in 2013, precum si rezultatele evaluarilor anuale dovedesc ca, in ciuda stadiului incipient, exista premise pentru dezvoltarea economica durabila si in tara noastra.
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution[/quote]

Proiectul multianual Green Business Index (GBI) este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania conform standardelor ISO 14001 si ISO 14031, de monitorizarea initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Statistici GBI 2013
Anul acesta, s-au inregistrat 350 de companii in GBI, insa esantionul de companii respondente ramane mic, raportat la numarul total al societatilor comerciale de la noi din tara, active la finele anului 2012. Au raspuns chestionarelor atat companii noi, cat si companii care au participat la editiile precedente ale GBI. Companiile evaluate la editia 2013 a proiectului GBI au furnizat informatii referitoare la perioada de raportare a anului 2012. Green Business Index, proiect multianual organizat de Asociatia Green Revolution este barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania.

Scroll to Top