Sistemul de bikesharing IVelo by Green Revolution a ajuns în Timișoara

Închirierea bicicletelor este gratuită și se face direct din aplicația IVelo

Începând cu luna mai, timișorenii vor putea să-și descopere orașul preferat într-un mod sustenabil și distractiv. Ivelo by Green Revolution, serviciul de bikesharing inovator, a ajuns în oraș și este gata să transforme modul în care oamenii se deplasează. Proiectul sponsorizat de BCR, Linde Gaz România și dm drogerie markt și susținut de Primăria Timișoara, își propune să contribuie la reducerea emisiilor de carbon și a traficului auto. Serviciul este gratuit pentru locuitorii orașului.

I’Velo va fi prezent în Timișoara cu peste 140 de biciclete, distribuite la cele 9 stații din zonele cheie ale orașului, respectiv: Bulevardul Constatin Diaconovici Loga, Strada Traian Grozăvescu, Strada Cluj, Piața Mărăști, Bdul Mihai Viteazul, Piața Sf. Gheorghe, Piața Nicolae Bălcescu, Nokia Business Center și Iulius Mall.

Conform Agenției Europene de Mediu, 29.000 de români mor anual prematur din cauza calității proaste a aerului. Poluarea transportului motorizat contribuie semnificativ la aceste decese, fiind cea mai mare sursă de emisii de dioxid de azot și benzen în orașe. Mai simplu spus, avem nevoie de mai mult ciclism pentru a avea aer mai curat în orașe.

„Sunt încrezător că parteneriatul cu IVelo va aduce multe beneficii pentru timișoreni și turiști, și va contribui la viziunea de oraș verde pe care o avem pentru Timișoara.” a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara.

Ciclismul nu numai că îmbunătățește calitatea vieții în orașe, sănătatea publică, calitatea aerului și reduce emisiile de dioxid de carbon și de noxe, dar contribuie și la creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă.

„Timișoara va deveni mai atractivă pentru locuitori și turiști, iar mediul de business local poate beneficia de oportunități noi generate de această inițiativă.” a declarat Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare BCR.

Mai mult ciclism scade, de asemenea, poluarea fonică, despre care studiile arată că este la fel de dăunătoare ca poluarea aerului, deoarece nivelurile de zgomot produse de traficul rutier depășesc adesea nivelurile acceptabile și au un impact negativ asupra sănătății umane.

„Într-o lume în care tot mai mulți oameni sunt afectați de sedentarism și probleme de sănătate asociate acestuia, bicicletele oferă o modalitate simplă și plăcută de a menține o bună sănătate fizică și mentală.” a declarat Cristian Crișan, director executiv dm drogerie markt.

Nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă are un impact pozitiv și din punct de vedere social: fiind mai accesibil ca preț decât condusul unei mașini, mersul pe bicicletă permite oamenilor să aibă acces la mai multe opțiuni legate de locuri de muncă și activități, iar celor mai în vârstă le permite să rămână activi din punct de vedere social pentru mai mult timp.

Obiectivul nostru este de a acționa ca un partener pentru comunitatea locală și a dezvolta soluții durabile de transport alternativ cu impact asupra îmbunătățirii calității vieții și protejarii mediului înconjurător’’, a declarat Camelia Georgiev, director de comunicare Linde Gaz România.

Închirierea bicicletelor de către utilizatori se face rapid, direct de pe telefonul mobil, în câțiva pași simpli:

  1. Descarcă aplicația I’Velo pe telefonul mobil;
  2. Selectează stația dorită și verifică câte biciclete sau locuri de parcare sunt disponibile;
  3. Scanează codul QR de pe bicicleta selectată și își introduc datele;
  4. Pornesc cursa prin oraș timp de două ore. Extinderea duratei călătoriei se face printr-o nouă scanare a codului QR.

Tot din aplicație, utilizatorii pot cere ajutor sau semnala eventuale probleme.

www.ivelotm.ro

Sponsori: BCR, dm, Linde Gaz România
Parteneri: Primăria Timișoara

Despre Green Revolution

Green Revolution este o asociație de ecologie urbană, fondată în anul 2009, cu obiectivul de a face orașele din România mai verzi, mai curate și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Green Revolution inițiază și implementează proiecte ample de educație de mediu și dialog constructiv cu autoritățile și stakeholderii implicați pentru îmbunătățirea politicilor și strategiilor de mediu. Printre proiectele cele mai cunoscute ale Green Revolution se numără centrele de bikesharing Ivelo, platforma de știri de mediu Green Report, conferințele și Gala Green Report, dar și Roaba de Cultură, prima pajiște urbană din București. Mai multe informații despre proiecte pe www.greenrevolution.ro

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor și 318 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. Clienții BCR dispun de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Despre Linde

Linde este unul dintre liderii mondiali în domeniul industriei de gaze și inginerie, cu vânzări de 33 de miliarde de dolari la finalul anului 2023. Misiunea companiei este de a face lumea mai productivă, oferind soluții, tehnologii și servicii de înaltă calitate, care contribuie la succesul clienților și la susținerea și protejarea planetei.
În România, Linde este unul dintre cei mai importanți producători industriali, cu o gamă largă de gaze industriale, alimentare, tehnice, speciale și medicinale, printre care oxigen, azot, argon hidrogen, dioxid de carbon, acetilenă, heliu, gaze de protecție la sudare, gaze de înaltă puritate, amestecuri de gaze și refrigerenți. Gazele oferite sunt disponibile în diverse forme de livrare, în funcție de volumele necesare clientului, de la gaze îmbuteliate, lichefiate, până la sisteme de producție on-site

Despre dm

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar în România, lanțul de magazine este prezent de 16 ani, timp în care a evoluat constant, a creat peste 1600 de locuri de muncă și a deschis peste 140 de magazine. În urmă cu aproape doi ani de zile, dm a deschis în România și magazinul online, expansiunea companiei fiind în continuare una din priorități.

Scroll to Top