Piste de biciclete care vor uni parcurile bucureştene

\"pista
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre care prevede, printre altele, realizarea unei piste de biciclete care să unească toate parcurile bucureştene. Bugetul estimat, cu TVA inclus, este de aproximativ 300.000 lei/kilometru plus valoarea lucrărilor de artă, care se vor fi aşezate în zonele de conflict cu arterele principale.

Numit Autostrada Verde, proiectul are ca obiective creşterea mobilităţii pe bicicletă în zonele din Bucureşti aflate în vecinătatea parcurilor şi oferirea unui produs accesibil turiştilor interesaţi de segmentul leisure.
Pista va avea traseul: Parcul Carol, Parcul Tineretului, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Stadionul National, Lacul Fundeni, Lacul Tei, Parcul Verdi, Parcul Bordei, Parcul Herastrau, zona Lacul Morii, campus Politehnica, Parcul Cotroceni, Parcul Izvor, Parcul Carol, se arată în proiectul aprobat de CGMB. Beneficiile aduse de această investiţie ar consta, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, în faptul că Bucureştiul va avea o infrastructură modernă de piste de bicicletă, la standarde actuale, oferind totodată un produs competitiv pentru turişti.
Sursa: green-report

Scroll to Top