Peste 600 de bicicliști au adunat 70.000 de km în nouă săptămâni de campanie Bike2Work 2016

\"Bike2Work

 

Peste 600 de angajați ai companiilor din România au pedalat în perioada 16 mai – 15 iulie 2016, în cadrul campaniei Bike2Work, realizat de Asociația Green Revolution. Bike2Work este un proiect co-finanțat prin Programul “Energie Inteligentă – Europa” al Uniunii Europene și desfășurat sub umbrela Federației Bicicliștilor Europeni (ECF).

Pe parcursul celor nouă săptămâni de campanie, bicicliștii activi și-au înregistrat peste 70.000 de mii de kilometri cu ajutorul aplicației mobile I’Velo, disponibilă gratuit pe IOS in App Store și pe Google Play pentru Android și au totalizat aproape 4.000 de ore pe bicicletă.

Kilometrii adunați în campania Bike2Work 2016 au fost pedalați cu o medie de 18,31 km /h, iar distanța medie a traseelor parcurse cu bicicleta a fost de 8,66 km, bicicliștii pedalând în medie cel puțin 29.77 minute în fiecare zi.

30 de companii din toată  țara s-au înscris în campania Bike2Work și-au încurajat angajații să folosească bicicleta ca mijloc de transport alternativ, printre acestea numărându-se: Posta Română, Telekom, Ericsson, NN, Allianz Tiriac, Continental Automotive Romania, Stefanini, KFC, etc.

Asociația Green Revolution s-a alăturat acestui proiect împreună cu alte organizații din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria), participarea asigurând, în mod oficial, un loc în marea familie de biciliști europeni!

Principalul scop al proiectului Bike2Work îl reprezintă încurajarea angajaților să adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ în detrimentul automobilului și atragerea companiilor în categoria – Cycle Friendly Employer și certificarea acestora conform standardelor UE.

“Ne bucurăm că, în nouă săptămâni de campanie Bike2Work 2016, am reușit să strângem peste 70.000 de km si 600 de angajați din București și din țară s-au alăturat campaniei noastre. Campania Bike2Work ne-a oferit informații utile despre câți bicicliști avem în oraș, care sunt cele mai tranzitate trasee, care sunt dorințele lor, care sunt motivele pentru care bicicleta este benefică, pentru sănătatea unui oraș și despre felul în care bicicleta este folosită ca mijloc de transport alternativ în București și în țară.. Proiectul rămâne deschis, chiar dacă s-a încheiat campania și îi încurajăm pe bicicliști să continue să pedaleze spre muncă, noi îi vom premia și la BikeFest, pe 3-4 septembrie. Vă  mulțumim tuturor pentru suport și ne bazăm pe implicarea voastră pentru a asigura continuitatea proiectului”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Bicicliștii care vor să susțină  campania Bike2Work o pot face în continuare, se pot înscrie pe site-ul www.bike2work.ro,  își pot descărca aplicația I’Velo pentru a-și înregsitra cursele.

Ediția următoare a campaniei va avea loc în 2017, când sperăm să avem alături de noi și mai mulți bicicliști, însă, până atunci, încurajăm toți angajații să folosească  bicicleta pentru transportul zilnic.

Prin proiectul Bike2Work se promovează bicicleta ca cel mai potrivit mijloc de transport alternativ pentru drumul către serviciu și înapoi.

Premierea Bike2Work va avea loc astăzi, în intervalul 18:30 – 20:30, la Roaba de Cultură, Parcul Herăstrău, pajiștea Pescăruș.

Detalii despre premiere și continuarea campanie, găsiți aici: http://www.bike2work.ro/noutati/

Scroll to Top