Peste 500 de inchirieri in prima zi a noului sezon studentObike in Bucuresti

studentobike

Noul sezon studentObike s-a dovedit inca din prima zi un succes. Cele trei centre din Bucuresti – Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – au inregistrat in total 510 inchirieri.

Cel mai solicitat centru a fost cel din campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), cu 190 de inchirieri, urmat de cel din Politehnica-Rectorat (180 de inchirieri) si Politehnica-Regie (140 de închirieri).

[quote align=”center” color=”#999999″]studentObike este cea mai frumoasa surpriza a primaverii! Bicicletele sunt acum la indemana noastra, ne ajuta sa ne mentinem in forma si sa ne deplasam cu usurinta dintr-un punct in altul al campusului, a spus Maria Aldea, studenta in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice.

Timpul petrecut in pauze este mai frumos si mai activ!
Moise Florin, student si el in cadrul USAMVB
[/quote]

Studentii USAMVB au fost cei care au inaugurat ieri, 31 martie, deschiderea noului sezon studentObike in Bucuresti, dar si noile biciclete. Turul de deschidere a fost condus de rectorul USAMVB, profesor. dr. Sorin Cîmpeanu, insotit de decanii facultatilor din cadrul universitatii, reprezentantii Asociatiei Green Revolution si numerosi studenti.

[quote align=”center” color=”#999999″]Initiativa este mai mult decat binevenita pentru studentii universitatii noastre. Campusul este in plin proces de modernizare, iar zona in care se afla centrul studentObike este una interzisa accesului auto, deci disponibilitatea inchirierii de biciclete este mai mult decat oportuna,
a declarat rectorul USAMVB.[/quote]

350 de biciclete in sapte centre universitare din tara

350 de biciclete vor fi puse gratuit la dispozitia studentiilor din Bucuresti, dintrei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau si alte patru centre din tara: Iasi, Brasov, Cluj si Ploiesti. Studentii vor putea inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.
Ca noutati ale sezonului 2014, studentObike ofera tuturor studentilor posibilitatea de a inchiria biciclete, indiferent de universitatea pe care o frecventeaza, extinderea proiectului in orasul Ploiesti, mutarea centrului din ASE – Piata Romana in Complexul Agronomie si o flota noua de biciclete, usor de utilizat, pregatite sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat. studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti. In tara, centrele studentObike se vor deschide dupa cum urmeaza: 7 aprilie – Iasi – Facultatea de Constructii, 10 aprilie Cluj –Complexul Hasdeu, 11 aprilie – Brasov – Complexul Memorandului si 15 aprilie – Ploiesti  – Facultatea Petrol si Gaze.
In cei 3 ani de functionare, programul  « StudentObike » a reusit sa scoata peste 60.000 de studenti la pedalat. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.
Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Scroll to Top