Peste 500 de bicicliști au pedalat la BikeFest pentru zâmbetele a 52 de copii din Valea Screzii

Weekend-ul trecut, bicicliștii urbani și-au dat întâlnire în Parcul Izvor din Capitală, la BikeFest! Au fost două zile de distracție, voie bună, zâmbete și multă energie. Iubitorii de două roți s-au întrecut la I’Velo Pentathlon, Doi pe bicicletă, Speed Race, au râs cu stand-up comediantul Costel, au cântat cu Les Elephants Bizarres și Doru Trăscău (AB4 și The Mono Jacks) și au câștigat multe, multe premii. 

În cadrul evenimentului nu am uitat de cei mai puțini norocoși, de aceea, sâmbătă la ora 17:00, toți bicicliștii prezenți în parc au plecat într-un tur ciclist pe traseul: Parcul Izvor – pe Splaiul Independenței – pe lângă Piata Operei – Podul Grozăvești – revenire pe Splaiul Independenței, în Parcul Izvor. Pentru fiecare 20 de bicicliști prezenți în tur, Asociația Green Revolution va dona o bicicletă unui copil care are nevoie de ea și nu și-o poate permite. Cauza noastră a avut ecou în București, căci la linia de start s-au strâns mai mult de 500 de bicicliști și s-a pedalat cu veselie și cu mulțumirea că, împreună, îi vom face fericiți pe copii de pe Valea Screzii, județul Prahova.


Peste 200 de copii sunt în grija părintelui Nicolae Tănase, care a înființat în 1994 Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți, și de atunci se îngrijește de copii orfani, tineri alungați din centre instituționalizate, viitoare mame și mame fără posibilități materiale sau alungate de la casele lor, dar și bătrâni. Datorită numărului mare de participanți, Asociația Green Revolution a hotărât să dubleze numărul bicicletelor ce vor fi donate. Așadar, 52 de biciclete vor face 52 de copii să zâmbească.
[quote align=”center” color=”#999999″]Ne bucurăm că peste 500 de bicicliști au pedalat în turul ciclist susținând cauza Asociației Green Revolution. Educația este primul și cel mai important pas în formarea unui individ, astfel că ne-am gândit să îi sprijinim pe copii așa cum putem, punându-le la dispoziție un mijloc de transport simplu, eco și sănătos, care să le permită să ajungă la școală. Zâmbetele, optimismul și dorința de joacă a copiilor sunt dovadă că oamenii încă se mai pot bucură de lucruri simple, iar bucuria unui copil atunci când pedalează ne demonstrează că, da, o bicicletă te poate face fericit, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.[/quote]
O parte din biciclete va fi donată pe Valea Screzii, iar pentru restul rămâne să căutăm copii care au nevoie de ajutor, studioși și care merită să se bucure de lucruri simple, precum o plimbare cu bicicletă.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi și veți primi informații la cald despre copii și viitoarele lor biciclete!

 

Scroll to Top