Patru luni de I’Velo și peste 100.000 de închirieri

 

\"\"

Sigur știți bicicletele galbene! Le găsiți în principalele parcuri bucureștene și în principalele orașe din țara. Fie că au bicicletă personală sau nu, tot mai multe persoane sunt dornice de mișcare și vin săptămânal la centrele I’Velo să se plimbe cu bicicletele noastre.

De la deschidere și până în prezent, în aproape patru luni de proiect, am adunat 109.726 de închirieri în toate cele nouă centre I’Velo din București și din țara. Cel mai mare număr de închirieri a fost înregistrat în centrul I’Velo din parcul Herăstrău (Piața Charles de Gaulle), cu 34.386 de închirieri, bucureștenii demonstrând, încă o dată, că le place să pedaleze și să-și petreacă timpul liber în natură. Și Parcul Tineretului este un loc luat cu asalt, la centru de acolo înregistrându-se 31.022 de închirieri de biciclete, urmat de centrul de la Arcul de Triumf, cu 11.522 închirieri.

[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Cristina Moroi s-a arătat foarte încântată de faptul că poate închiria biciclete: Mă plimb des cu I’Velo pentru că îmi place senzația de libertate pe care mi-o da bicicleta și e un mod plăcut de a petrece timp cu prietenii.[/quote]
La Constanța, bicicletele rivalizează cu autoturismele, întrucât s-au înregistrat 14.866 de închirieri, clasându-se pe locul al doilea, după București. Alba-Iulia, un oraș nou așezat pe harta I’Velo, a scos la plimbare 5.029 de iubitori ai bicicletei, şi este urmat îndeaproape de Iași, cu 4.613 de închirieri.

[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Este primul an în care avem bicicletele I’Velo în Alba Iulia și ne bucurăm că, la final de program sau în weekend, putem să facem mișcare, putem descoperi orașul pe bicicletă, mai ales că eu m-am mutat recent aici, ne-a spus Andreea Constantin.[/quote]
I’Velo este și în Timișoara, Sibiu și Brașov, orașe frumoase cu multă istorie, care merită vizitate pe două roți. De aceea îi provocăm pe oamenii locului să închirieze o bicicletă, pe care să o folosească în drumurile lor zilnice, și să redescopere orașul în care locuiesc. Până acum, 3.349 utilizatori au pedalat în Timișoara, 2.912 în Sibiu și 2.027 în Brașov.

[quote align=\”center\” color=\”#999999\”]Ne bucurăm că în aproape cinci ani de funcționare a proiectului I’Velo, bicicleta a devenit un mijloc de transport relaxant, distractiv și tot mai multe persoane au înțeles că e o modalitate sănătoasă de deplasare şi care nu poluează. Așa încât, dacă europenii au o adevărată cultură pentru acest vehicul cu două roți, acum românii demonstrează că se pot alinia și ei în rândul țărilor iubitoare de biciclete, a declarat Răzvan Năstase, project manager I’Velo.[/quote]
Bicicletele I’Velo sunt disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Închirierea lor se poate face la centru sau online, accesând site-ul www.ivelo.ro. Tinerii sub 16 ani și pensionarii pot închiria bicicletele gratuit, pe bază carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.
În cei patru ani și jumătate de funcționare, programul I’Velo, susținut de Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank, a reușit să scoată peste 900.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.200 de tone.

Scroll to Top