Oraşul subacvatic alimentat cu energii regenerabile

Ocean-Spiral
Gigantul japonez în construcţii Shimizu a prezentat de curând un proiect care pare, mai degrabă, de domeniul SF-ului. Însă, Ocean Spiral sau oraşul subacvatic alimentat cu energii regenerabile va prinde viaţă în următorii 16 ani şi va adăposti 5.000 de locuitori , scrie inhabitat.com. Costurile oraşului subacvatic, care va fi construit din răşini, nu din beton, se ridică la aproximativ 20 milioane de euro.

Viaţa de zi cu zi a celor aproximativ 5.000 de locuitori ai Ocean Spiral se va desfăşura, în mare parte, într-o imensă sferă care va pluti deasupra mării sau oceanului captând lumina soarelui. Sfera care va adăposti o zonă de afaceri, case de locuit şi camere de hotel, va fi susţinută de o spirală care va coborî până în străfundul apelor unde va fi instalată o uzină ce va produce metan pentru a alimenta oraşul cu energie, utilizând microorganismele.
Spirala conţine, de asemenea, generatoare electrice care utilizează diferenţele de temperatură ale mării pentru a produce energie, procesul fiind cunoscut sub denumirea de conversie a energiei termice a mării, cât şi debarcadere pentru submarine. Încălzirea globală şi efectele sale, cât şi cutremurele sau inundaţiile îi determină pe cercetători să caute soluţii dintre cele mai ingenioase pentru a face posibilă supravieţuirea în conditii optime. Ocean Spiral va înlocui betonul cu răşinile care vor fi obținute folosind o imprimantă 3D. Structuri inovatoare precum acestea sunt din ce în ce mai folosite în construcţii tocmai pentru a evita efectele catastrofale ale cutremurelor.
Sursa: green-report

 

Scroll to Top