Ora de ecologie este o completarea a proiectului Green Bee, realizat de Asociația Green Revolution în parteneriat cu Kaufland România.
Proiectul își propune să atragă atenția publicului larg, adulți si copii, dar și pe cea a autorităților asupra importanței adoptării unor măsuri legale sau administrative, schimbării mentalității și, nu în ultimul rând, adoptării unui stil de viață care să asigure păstrarea unui aer curat în marile orașe.
Educația ecologica începe sau ar trebui să înceapă din fragedă copilărie și este importantă pentru formarea unei conștiințe ecologice și a unei gândiri ecologice despre natură, din care rezultă o comportare atentă și corectă față de aceasta. În cadrul orelor de ecologie, în funcție de caz, este necesar să se abordeze probleme de ecologie care să contribuie gradat la formarea conștiinței ecologice.
Educația ecologică a lumii contemporane trebuie să fie un proces activ, continuu, prin acțiuni concrete, practice, în toate mediile și să antreneze cât mai mult întreaga societate.
În acest context, am dezvoltat proiectul Green Bee/Ora de ecologie, care urmărește explicarea și învățarea noțiunilor de bază despre ecologie pentru elevi, profesori și părinți. Este un proiect interactiv ce folosește cele mai moderne și importante tehnologii, ajungând și la folosirea realității virtuale, astfel încât să „vorbim” pe înțelesul copiilor și să le captăm atenția pentru a ne asigura că informațiile învățate vor fi ulterior folosite în viața de zi cu zi.
Pentru a atrage atenția publicului, am realizat o construcție mobilă, formată din două domuri transparente, în care oferim publicului o experiență senzorială bazată pe o contradicție antagonică. În primul dom, am construit o lume ideală, plină de vegetație, liniștită și relaxantă. În cel de-al doilea dom avem imaginea unui posibil viitor, un viitor în care omul încearcă să reconstruiască o lume distrusă și pierdută.
“Vorbim de două construcții urbane, două domuri transparente, care încearcă să prezinte două lumi viitoare total antagonice. Într-un dom avem lumea relaxată: cu plante, biodiversitate, masaj, informații și muzica de relaxare, pe când în celălalt dom veți vedea lumea în care nu am avut grijă de noi, în care nu am realizat că ecosistemul nu ne este dat pur și simplu. Nu ne permitem luxul să nu respirăm! Tot ceea ne dorim sa facem prin intermediul acestor proiecte este să ajutăm populația să conștientizeze care sunt pericolele dacă nu avem grijă de calitatea aerului”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution
Cele două domuri se pot vizita de luni până duminică, în intervalul 10:00 – 18:00, iar accesul este gratuit și nu este necesară programare.