Donald Trump retrage SUA din acordul climatic

În cadrul unei conferințe organizate în data de 1 iunie la Casa Albă, Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat că a decis să retragă SUA din acordul climatic semnat în 2015 la Paris.
\”Pentru a-mi îndeplini datoria solemnă față de țară, Statele Unite se vor retrage din acordul climatic de la Paris. Vom începe negocierile pentru noi angajamente care să fie corecte, fie în cadrul aceluiași acord, fie în cadrul unuia nou.
Președintele SUA susține că acordul climatic este în dezavantajul economiei țării pe care o conduce. Estimează că restricțiile impuse ar fi cauzat pierderea a 2.7 milioane de slujbe până în 2025\”
Promite că noile condiții pe care le va negocia vor permite dezvoltarea industriei „cărbunelui curat”. Totodată, susține că SUA va rămâne lider în ceea ce privește protejarea mediului și că va avea „cel mai curat mediu, aer, apă”.
Totodată, a criticat și faptul că, unor țări precum China și India, acordul climatic le permite să își crească emisiile de gaze cu efect de seră.

sursă: www.green-report.ro

Scroll to Top