Noul sezon studentObike, inaugurat in Campusul USAMVB

studentObike, un proiect al Asociatiei Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank, s-a deschis astazi pentru al patrulea an consecutiv.

Studentii Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) au fost cei care au inaugurat deschiderea noului sezon studentObike in Bucuresti si au testat noile biciclete. Turul oficial a fost deschis de rectorul USAMVB, prof. dr. Sorin Cîmpeanu, impreuna cu decanii facultatilor din cadrul universitatii, reprezentantii Asociatiei Green Revolution si numerosi studenti.
[quote align=”center” color=”#999999″]Initiativa este mai mult decat binevenita pentru studentii universitatii noastre. Campusul este in plin proces de modernizare, iar zona in care se afla centrul studentObike este una interzisa accesului auto, deci disponibilitatea inchirierii de biciclete este mai mult decat oportuna.
Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMVB[/quote]

[quote align=”center” color=”#999999″]Noi am incercat in urma cu patru ani sa realizam ceva asemanator, dar nu am gasit sprijin din partea unei companii care sa ne ajute. Toti studentii, indiferent de programul de studiu pe care il urmeaza, sunt dornici sa se deplaseze in campus cu bicicleta. Sunt partizan al acestui mijloc de deplasare, chiar daca sunt mai in varsta decat multi colegi de-ai mei. Prof. univ. dr. Alecu Ioan Niculae, presedintele de onoare al USAMVB[/quote]

De asemenea, prof.univ.dr. Dinu Toma Adrian, decanul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, a punctat faptul ca bicicleta este mijlocul de transport ideal pentru deplasarea studentilor in campusul universitar.
[quote align=”center” color=”#999999″]Campusul are 40 de hectare, in care bicicleta poate fi foarte bine folosita ca mijloc de transport intre camine si facultati. Mi-as dori ca bicicleta sa fie singurul mijloc de transport din interiorul campuslui, iar masinile sa fie lasate in parcari special amenajate la zonele de intrare. Dinu Adrian, decanul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala[/quote]

[quote align=”center” color=”#999999″]Asteptam studentii bucuresteni sa inceapa primavara in forta si cu multa energie. Bicicletele studentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare si speram ca numarul lor sa  fie in crestere si anul acesta. Raluca Fiser, presedintele
Asociatiei Green Revolution
[/quote]

Centrul studentObike din Agronomie va fi un succes

Reprezentantii studentilor, dar si studentii s-au aratat incantati de inițiativa, multi declarand ca vor pastra bicicletele pentru toata ziua.

[quote align=”center” color=”#999999″]Noi n-am dorit de foarte mult timp acest program. Dupa cum se vede din reactia de pana acum a studentilor, se anunta un proiect de success si binevenit. Impreuna cu Rectoratul si Green Revolution vom desfasura si alte proiecte impreuna. Marius Manafu, presedintele Asociatiei Studentilor si Absolventilor din USAMVB[/quote]

Cosmin Stanciu se numara printre primii studenti care au inchiriat bicicletele studentObike.
[quote align=”center” color=”#999999″]E o surpriza placuta sa avem biciclete gratuite cu care sa ne deplasam in interiorul campusului si nu numai, iar bicicletele sunt usoare si confortabile, asa ca ne bucuram ca a venit vremea frumoasa sa le putem folosi zilnic,
 a spus Cosmin.[/quote]

350 de biciclete in sapte centre universitare din tara

350 de biciclete vor fi puse gratuit la dispozitia studentiilor din Bucuresti, din trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau si alte patru centre din tara: Iasi, Brasov, Cluj si Ploiesti. Studentii vor putea inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate. Ca noutati ale sezonului 2014, studentObike ofera tuturor studentilor posibilitatea de a inchiria biciclete, indiferent de universitatea pe care o frecventeaza, extinderea proiectului in orasul Ploiesti, mutarea centrului din ASE – Piata Romana in Complexul Agronomie si o flota noua de biciclete, usor de utilizat, pregatite sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat.
studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti. In tara, centrele StudentObike se vor deschide dupa cum urmeaza: 7 aprilie – Iasi – Facultatea de Constructii, 10 aprilie Cluj – Complexul Hasdeu, 11 aprilie – Brasov – Complexul Memorandului si 15 aprilie – Ploiesti – Facultatea Petrol si Gaze.
In cei 3 ani de functionare, programul  studentObike a reusit sa scoata peste 60.000 de studenti la pedalat.
studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Scroll to Top