I’Velo revine cu un nou sezon!

ivelo

Incepe marea bicicleala

Bicicletele galbene revin in parcurile bucurestene si in principalele orase din tara. Deschiderea sezonului I’Velo 2014, o initiativa a Raiffeisen Bank si Green Revolution, va avea loc sambata, 29 martie, ora 10:00, printr-un eveniment special programat in Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle. Va intampinam cu o flota noua de biciclete si surprize numeroase pe parcursul intregului sezon.  Noua bicicleta I’Velo este o bicicleta de oras, Model city 26”, usor de utilizat, cu un cadru rezistent, echipat cu roti si cauciucuri pentru uz pe asfalt si ofera o pozitie confortabila la pedalat.

[quote align=”center” color=”#999999″]Noile biciclete I’Velo sunt foarte confortabile si usor de folosit si pot fi utilizate de toate categoriile de utilizatori, inclusiv de catre copii, pentru deplasarea zilnica spre si de la serviciu, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare. Razvan Nastase, manager proiect I’Velo[/quote]

In Bucuresti vor fi trei centre de inchiere: Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si in Parcul Tineretului, intrarea dinspre Gheorghe Sincai. Aproape 400 de biciclete vor fi puse la dispozitia bucurestenilor, sapte zile din sapte, in intervalul 11:00 – 19:00, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 18:00), sambata si duminica programul fiind intre 10:00 – 19:00 (ultima inchiriere poate fi facuta la ora 18.00).
In sezonul 2014, I‘Velo va fi prezent si in orasele: Timisoara –  Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Parcul Tabacariei sau Gravity Park si Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia. La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi inchiriate, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Tarifele de inchiriere sunt 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore, iar daca accesati site-ul www.ivelo.ro veti putea sa va rezervati online bicicleta.
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului. In cei patru ani de functionare, 800.000 de oameni au pedalat pe bicicletele galbene, programul I’Velo contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera cu aproximativ 1.200 de tone.

Scroll to Top