I’Velo, premiat cu National Energy Globe

premiuProiectul I’Velo a castigat premiul NATIONAL Energy Globe, cea mai importanta distinctie eco din lume. Energy Globe Awards este cea mai prestigioasa distinctie internationala, care se acorda anual, pe domeniul sustenabilitatii si al dezvoltarii durabile. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 25 noiembrie 2011 la Wels, in Austria.

[quote align=”center” color=”#999999″]

Suntem foarte fericiti pentru ca am reusit, impreuna cu partenerii nostri, sa punem pe picioare programul I’Velo in Romania, program care se bucura de un asa de mare succes. Iar acum, I’Velo este recunoscut si pe plan international prin aceasta importanta distinctie. Premiul reprezinta o recunoastere a impactului pozitiv pe care il are un asemenea proiect asupra mediului inconjurator. Il datoram utilizatorilor I’Velo, partenerilor si tuturor celor care ne-au sustinut in implementarea celui mai important proiect de bike-sharing din Romania.
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution [/quote]

Juriul Energy Globe Awards a premiat proiectul I’Velo realizat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe baza urmatoarelor criterii:

[list type=”check”]

  • sustenabilitatea si eficienta proiectului;
  • aspectele inovative ale proiectului, in functie de standardele tehnologice si circumstantele din regiune;
  • costuri/beneficii: descrierea aspectelor economice si sociale;
  • potentialul de a fi implementat si in alte regiuni;
  • compatibilitatea cu mediul: in special in privinta emisiilor de CO2 si a protectiei mediului.

[/list]

[quote align=”center” color=”#999999″]

Faptul ca am castigat premiul Energy Globe pentru Romania dovedeste ca I’Velo este un proiect unic in tara prin efectele lui. Iar cel mai vizibil dintre ele este acela ca tot mai multi oameni isi lasa masinile acasa si folosesc bicicleta. Tocmai de aceea, premiul nu este doar al nostru, ci si al celor 550.000 de oameni care s-au plimbat cu bicicletele noastre de cand am pornit proiectul. Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank

[/quote]

Premiile Energy Globe sunt acordate anual in cadrul unei mari gale de televiziune. Pana acum, gala a fost organizata in Japonia, Canada si la Parlamentul European de la Bruxelles. Printre celebritatile care au prezentat de-a lungul timpului aceste premii se numara Mihail Gorbaciov, Peter Falk , Robbin Gibb, Martin Sheen sau Nigel Kennedy.

Scroll to Top