I’Velo merge la ANONIMUL!

I’Velo se alatură festivalului de film Anonimul și pune la dispoziție în fiecare zi, în mod gratuit, pe perioada desfășurării evenimentului (12 – 17 august), 50 de biciclete galbele. Astfel, cinefilii se pot deplasa între locurile de desfășurare ale festivalului: Verde Stop, Cinema Studio și Centrul de Ecoturism Rowmania. 

Pe toată perioada festivalului, I’Velo pune la dispoziţie, zilnic, 50 de bicle galbene, pentru ca cinefilii sa se poata deplasa între cele trei locaţii ale festivalului (Verde Stop, Cinema Studio sau Centrul de Ecoturism Rowmania). Tot ce trebuie să faceţi este să ne dati un mail la festival@anonimul.ro şi puteţi împrumuta bicicleta de la oricare dintre cele trei centre I’Velo din București: Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și Tineretului – intrarea Șincai (tot acolo le şi predaţi). Înscrierile se fac zilnic, până în ora 09.00, iar închirierea este gratuită, pentru 24 de ore.

Premiere și avanpremiere
Prezentat în cadrul secțiunii competitive “Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, “Incompresa”/ “Misunderstood”, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, la București, în cadrul secțiunii “Actori în spatele camerei”. Filmul spune povestea Ariei (Giulia Salerno), o fetiță de 9 ani, prinsă în mijlocul conflictului dintre părinții ei (Charlotte Gainsbourg și Gabriel Garko) care se despart. Aruncată de la familia mamei la cea a tatălui, Aria este mereu pe drumuri alături de prietenul ei cel mai bun, motanul Dac. Filmul este inspirat din copilăria Asiei, dar nu este unul autobiografic, și a fost catalogat de către Huffington Post drept un “triumf asupra unei copilării nefericite”.
De asemenea, A Most Wanted Man (Vânătoarea de spioni), cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat în avanpremieră în închiderea celei de-a 11-a ediții a festivalului, duminică, 17 august, la Arena Verde Stop din București.
În A Most Wanted Man cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică și a recupera averea tatălui său. Prezența lui Issa în zonă atrage atenția lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), șeful unei agenții de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.
În cadrul Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul vor avea loc concerte care vor preceda proiecțiile de la Verde Stop Arena în fiecare seară, începând cu ora 20:00. Accesul se face zilnic de la ora 17.30, iar intrarea este liberă ( Miercuri – Concert Old Stories: Jul Baldovin, Gelu Ionescu & Elena Pavel; Joi – Concert GuerriLIVE Radio Session: Theory of Mind; Vineri – Concert Fine, it’s Pink;  Sâmbătă – Concert muzică electronică DJ Gojira;  Duminică – Concert URMA).
Programul complet al filmelor, ce vor fi difuzate în cadrul Anonimul 2014, este  disponibil și online. Află unde, când și la ce oră rulează filmele, plus alte informații neanunțate încă pe site-ul oficial http://www.festival-anonimul.ro sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ANONIMULIFF.

 

Scroll to Top