I’Velo intră în vacanță

ivelo1
I’Velo, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunța finalizarea sezonului 2014, începând cu 30 noiembrie. Mulțumirile merg către cele aproape 180.000 de mii de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2014, dar și către autoritățile, partenerii și sponsorii care au sprijinit proiectul. Numărul mare de utilizatori și implicarea acestora în acțiunile organizate în cadrul proiectului demonstrează interesul lor de a se reuni într-o adevărată comunitate a bicicliștilor.

[quote align=”center” color=”#999999″]Din 2010, când am lansat I’Velo, și până în prezent, putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement în week-end, ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului lor. Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank[/quote]

ivelo2În cursul anului 2014, în centrele I’Velo din București s-au înregistrat peste 128.000 de mii de utilizatori. Astfel, în centrul de la Aviatorilor – Herăstrău, Piața Charles de Gaulle, în 247 de zile de funcționare, aproape 58.000 de mii de bucureșteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. Localizat tot în Parcul Herăstrău, centrul de la Arcul de Triumf a înregistrat 18.500 de închirieri în 212 de zile de funcționare, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Șincai, în 247 de zile, aproape 52.000 de bucureșteni s-au relaxat folosind bicicletele I’Velo.
[quote align=”center” color=”#999999″]Dupa cinci ani de I’Velo, ne bucurăm să constatăm că tot mai multe persoane au început să folosească bicicleta ca mod alternativ de transport și să conștientizeze că este o modalitate foarte simplă de a avea grijă de sănătatea lor, dar și de mediul înconjurător și de orașul în care trăiesc. Le mulțumim celor aproape 180.000 de utilizatori și îi așteptăm în număr cât mai mare și anul viitor, să dovedim că suntem parte a orașelor în care trăim.
Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution[/quote]
La nivel național, centrele I’Velo sunt prezente în șapte orașe: Constanța, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Alba Iulia și Oradea. În cele 199 de zile de funcționare, aproape 20.000 de constănțeni și turiști au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. La Iași, în 185 de zile de funcționare, aproape 7.000 de ieșeni au pedalat cu bicicletele galbene, iar în Brașov, centrul I’Velo din Piața Sfatului a scos la pedalat 3.000 de brașoveni.
În Alba Iulia, în 192 de zile de funcționare, s-au înregistrat 7.000 de închirieri, iar în Sibiu 4.500 de sibieni au închiriat bicicletele galbene. De asemenea, aproape 4.000 de timișoreni au ales bicicletele I’Velo pentru plimbări prin oraș, iar în Oradea, în doar 100 de zile de funcționare, aproape 4.500 de orădeni au pedalat cu bicicletele I’Velo. ivelo
La fel ca și anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Tarifele de închiriere au fost 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.
În sezonul 2014, centrele I’Velo au putut fi găsite în București – Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Șincai, dar și în țara, în orașele: Iași – Parcul Copou, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an și la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în Parcul 1 Decembrie. De asemenea, I’Velo a oferit în continuare posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesând site-ul www.ivelo.ro 
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului. În cei cinci ani de funcționare, programul  I’Velo a reușit să scoată aproape 1.000.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.500 de tone. Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului și Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

 

Scroll to Top