I’Velo a ajuns in cea mai mare cetate din Romania

Primul an de I’Velo din Alba Iulia a inceput astazi, 8 aprilie 2014, in prezenta primarului Mircea Hava, a reprezentantilor Primariei, Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank. Centrul de inchiriere se afla in Parcul Unirii din Cetate, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor si pune la dispozitia locuitorilor si turistilor 70 de biciclete. Bicicletele sunt disponibile sapte zile din sapte, in intervalul orar 11.00 – 20.00, de luni pana vineri (ultima inchiriere la ora 19.00) si 10.00 – 20.00, sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 19.00).

[quote align=”center” color=”#999999″]Ne dorim ca prin intermediul acestei initiative, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution si Banca Raiffeisen sa incurajam albaiulienii sa acorde o mai mare atentie utilizarii bicicletei, mai ales ca orasul nostru a facut in ultimii 3 ani pasi importanti in a dispune de infrastructura necesara. Bicicleta este un mijloc de transport convenabil, verde, sanatos, prietenos cu noi toti si tot ceea ce ne inconjoara.
Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia[/quote]

Bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie. De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro
La inaugurarea centrului de inchiriere de biciclete, primarul Mircea Hava a precizat ca, pe langa pistele existente (aproximativ 20 km în zonele Micesti, Barabant si Mamut), Primaria are un proiect prin care va amenaja piste de biciclete in toate cartierele limitrofe ale Alba Iuliei, in final lungimea acestora ajungand la aproximativ 60 km.

[quote align=”center” color=”#999999″]Suntem foarte bucurosi ca am putut sustine implementarea proiectului I’Velo in Alba Iulia, mai ales ca proiectul vine ca o componenta aditionala a transportului urban. Bicicletele sunt foarte comode si, cu siguranta, locuitorii din Alba Iulia sunt nerabdatori sa le testeze. Alain Frauch, Secretar General al Asociatiei Internatioanale a Transportului Public[/quote]
In sezonul 2014, centrele I‘Velo’ pot fi gasite in Bucuresti – Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia – Piata Unirii.

[quote align=”center” color=”#999999″]Pentru primul an incurajam locuitorii din Alba Iulia sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare.  In continuare, una dintre principalele noastre preocupari ramane siguranta utilizatorilor si  nevoia unei infrastructuri pentru biciclete. Ne bazam pe sustinerea autoritatilor publice, care trebuie sa prioritizeze mersul pe biciclete si sa rearanjeze intregul spatiu urban disponibil potrivit acestor prioritati. Infrastructura necesara utilizarii bicicletei este printre cele mai importante conditii de dezvoltare a unui oras prietenos cu biciclistii.
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution[/quote]

Scroll to Top