Elevii Școlii nr.179 din București au câștigat 8 premii la concursul internațional de robotică de la Varșovia

Elevii din cadrul clubului de robotică organizat de către Asociația Părinților din Școala Nr. 179 București au obținut 8 premii la concursul internațional First Lego League (FLL) 2015/2016, organizat pe data de 16 ianuarie la Varșovia, Polonia.

Pe data de 16 ianuarie, la concursul internațional de robotică First Lego League (FLL), au participat 9 elevi (9 – 14 ani) din clasele IV – VII, din cadrul clubului de robotică condus de dl. Ștefan Rădulescu, organizat în cadrul Școlii Nr. 179 București.

Tematica concursului FLL pentru ediția 2015/2016 a fost “TRASH TREK”. Cu această ocazie, elevii au studiat problema deșeurilor menajere și au încercat să găsească soluții inovative pentru eliminarea sau reducerea cantităților de gunoi ce sunt generate zilnic.


În cadrul concursului, elevii, organizați în trei echipe, au fost evaluați la următoarele categorii: ”Proiectarea și Programarea Robotului”, ”Lucru în echipă”, ”Proiectul de cercetare” și ”Proba de robotică”.

In urma participării cu succes la concurs, copiii au reușit performanța de a câștiga 8 premii. În clasamentul general, elevii s-au plasat pe locurile II (echipa CLEARCLOUDS), III (echipa BLUERED) și IV (echipa ROBOEDU) dintr-un total de 10 echipe. Echipa BLUERED a câștigat locul I la proiectul de cercetare, iar echipa CLEARCLOUDS a câștigat locul I la proiectarea și programarea robotului. De asemenea, au reușit să câștige premii și la categoria ”Lucru în echipă” unde au obținut locul II (echipa ROBOEDU) si locul III (echipa CLEARCLOUDS), iar la ”Proiectarea și programarea robotului” echipa BLUERED a obținut locul II.

Asociația Părinților din Școala 179 București a fost înființată în anul 2007 și are ca scop sprijinirea unității de învățământ, în activitatea de educare, instruire formare, îndrumare și supraveghere a elevilor acestei școlii. De asemenea, asociația are ca scop și implicarea în activitățile de îmbunătățire, modernizare și întreținere a bazei materiale a școlii, respectiv implicarea elevilor în activități extrașcolare.

Felicitări, copii!

Scroll to Top