CIRCULAR 3.0

”CIRCULAR 3.0”, conferinta-reper pe tema economiei circulare a avut loc marti, 25 aprilie, la Apollo 111 – Palatul Universul, Corp B (Strada Actor Ion Brezoianu, nr 23 – 25, Sector 1, București).

”CIRCULAR 3.0” a fost primul eveniment din seria de CONFERINTE GREEN REPORT din 2017, organizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, si al treilea pe tema economiei circulare, dupa CIRCULAR 2.0. care a avut loc in aprilie 2016.

CIRCULAR 3.0 a adus laolalta componenta de business, cea legislativa si cea administrativa, punand la aceeasi masa: reprezentanti ai industriilor de reciclare, colectare si salubritate, ai autoritatailor publice centrale si locale, generatorii de deseuri, presa.

Dintre cei mai importanti responsabili pe probleme de mediu din Romania care s-au reunit in cadrul ”CIRCULAR 3.0” ii amintim pe: ministrul Mediului – Gratiela Gavrilescu; Primarul General al Municipiului București – Gabriela Firea; Fondarul si Presedintele Clusterului pentru Inovare si Tehnologie, ATL Brasov – Ionut Tata; Președintele Administrației Fondului pentru Mediu – Cornel Brezuică; Consilier Superior al Direcției Generale Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase – Ministerul Mediului – Mihaela Frasineanu; Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului – Doina Catrinoiu; Directorul General al Direcției Generale Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase din cadrul Ministerul Mediului – Cosmin Teodoru; Președintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului – Viorel Toma; Presedintele Asociatiei ECO Romania – Doru Iorga; Director Direcţia Generală Analiză, Programare, Evaluare” din cadrul Ministerului Fondurilor Europene: “Programul Operaţional Competitivitate – Mihaela Toader; Presedintele Asociatiei Environ – Andrei Orban, etc.

Prin Circular 3.0 se doreste identificarea cailor de imbunatatire a managementului deseurilor, cat si posibilitatilor de a face economii la bugetul de stat, prin prevenirea generarii deseurilor, prin eco-design si prin refolosirea produselor. Colaborarea reala si eficienta intre autoritatile centrale si industriile de reciclare, colectare, salubritate si generatorii de deseuri reprezintăa un alt topic important la ”CIRCULAR 3.0”, la fel si prezentarea elementelor cheie pentru succesul implementarii principiilor economiei circulare.
De asemenea, pachetul legislativ privind Economia Circulara este mai putin cunoscut in Romania. ”CIRCULAR 3.0” va fi cadrul de dezbatere al provocarilor pe care le presupune implementarea acestuia. Alaturi de prezentarea perspectivelor la nivel european, la ”CIRCULAR 3.0” se va discuta aplicat despre Directivele europene privind deseurile de ambalaje si despre sistemul din Romania al gestionarii deseurilor.

Economia circulara este provocarea secolului 21: o economie bazata pe reducerea consumului de energie si materii prime, in care deseurile rezultate sa aiba destinatii precise inca din faza de proiectare, prin integrarea lor in spirala ciclica a reutilizarii.

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.
Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR 3.0“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Scroll to Top