CEO-ul Raiffeisen Bank a inaugurat I’Velo 2014 pe o bicicleta reconditionata personal

Steven van Groningen, presedintele si CEO-ul Raiffeisen Bank, a participat sambata, 29 martie, la turul inaugural al celei de-a cincea editii I’Velo, pe o bicicleta reconditionata si asamblata personal. Cu un cadru de otel personalizat, jante si ghidon din lemn lacuit, bicicleta a atras privirile multor participanti la turul ciclist. 

[quote align=”center” color=”#999999″]Este un cadru de otel foarte bun, de la o bicicleta din 1979, pe care l-am curatat si l-am dat la vopsit, iar rotile cu jante din lemn le-am adus din Italia. Sigur, mai trebuie sa-i pun o sa din piele care sa se potriveasca la culoare cu rotile si ghidonul din lemn, a declarat, pentru Green Report, Steven van Groningen.[/quote]
Acesta a mai adaugat ca reconditionarea si asamblarea bicicletei a durat aproape toata iarna.
[quote align=”center” color=”#999999″]
Acasa am sapte biciclete. Nu cumpar biciclete întregi. Achizitionez cadrul, dupa care adaug piesele care mi se potrivesc.
[/quote]

Cel mai lung traseu parcurs a durat sase zile
Pasiunea lui van Groningen pentru biciclism nu este ceva recent, acesta avand la activ trasee parcurse în majoritatea tarilor din Europa Occidentala.

[quote align=”center” color=”#999999″]Am parcurs pe bicicleta tari ca Olanda, Belgia, Luxemburg, Germania, Elvetia, Franta, Italia, Spania. Cel mai lung traseu l-am parcurs în sase zile, din sudul Frantei pana înapoi în Olanda. Am parcurs aproximativ 200 de kilometri pe zi. Nu a fost nimic competitional, pur si simplu din placere.[/quote]

Turul ciclist care a marcat deschiderea sezonului I’Velo 2014 a avut ca punct de plecare Piata Charles de Gaulle, continuand pe Bdul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bdul Kisellef – Arhitect Ion Mincu – Metrou Aviatorilor.
In sezonul 2014, centrele I‘Velo vor putea fi gasite si in tara, in orasele: Timisoara – Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Parcul Tabacariei sau Gravity Park si Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia. De asemenea, I’Velo ofera in continuare posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se poate inchiria un numar de maximum 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro
In cei patru ani de functionare, programul I’Velo a reusit sa scoata la pedalat aproximativ 800.000 de oameni si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1.200 de tone. Initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, programul se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Scroll to Top