Business-ul luat la pedale

Untitled-1I’Velo si Biciclete cu cravata sustin business-ul pe bicicleta. Aproximativ 200 de persoane au participat joi la evenimentul ciclist „Business pe bicicleta”, oragnizat de Junior Chambers International Bucuresti (JCI), in parteneriat cu Asociatia Green Revolution. Participantii, in majoritate tineri antreprenori sau lideri in mediul de business, au venit la eveniment cu bicicletele proprii, iar cei care nu au avut, au putut inchiria  de la centrul I’Velo din Piata Charles de Gaulle.

[quote align=”center” color=”#999999″]Despre eveniment am aflat de pe Green Report. Este o initiativa foarte interesanta si de mult astept asa ceva. Se pliaza foarte bine cu domeniul meu de activitatea, bicicletele electrice, a declarat pentru Green Report, Mihai Marcolt, director tehnica al Emotion, companie specializata in fabricarea de statii de incarcare pentru masini electrice si importator de autoturisme si biciclete electrice.[/quote]
De asemenea, prezenta in cursa, Eli Roman, jurnalista postului de stiri Realitatea, s-a aratat incantata de bicicleta si sistemul de inchiriere I’Velo.

[quote align=”center” color=”#999999″]Mi-a placut sistemul de inchiriere, faptul ca nu petreci mult timp la ghiseu si odata intrat in baza de date lucrurile devin mult mai simple, a precizat pentru Green Report, Eli Roman.[/quote]
Aceasta a declarat ca pedaleaza in fiecare duminica si are in vedere achizitionarea unei biciclete pliabile.

[quote align=”center” color=”#999999″]Vrem sa dezvoltam proiectul, iar de anul viitor sa organizam acest eveniment, simultan, in mai multe orase din tara. Speram sa convingem cat mai multi oameni sa mearga cu bicicleta la birou, a declarat, in cadrul conferintei care a urmat evenimentului, Constantin Stanciu, project managerul „Business pe bicicleta”.[/quote]

De asemenea, acesta a mai precizat ca JCI isi propune o activitate de lobby pe langa managementul companiilor pentru popularizarea bicicletei in randul angajatilor, prin furnizarea unor facilitati: rastele, programe de bike-sharing, vestiare sau oferirea de biciclete ca bonus.

[button color=”#000000″ background=”#ffffff” size=”medium”]10.000 de corporatisti au urcat pe „Biciclete cu cravata”[/button]
Prezenta in cadrul evenimentului, Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution, a punctat rezultatele primului program de bike-sharing gratuit companiilor – „Biciclete cu cravata”:

[quote align=”center” color=”#999999″]Programul „Biciclete cu cravata”, initiat de Green Revolution, a reusit, in trei ani de functionare, sa urce pe bicicleta 10.000 de corporatisti. Avem 11 companii si institutii partenere care au pus la dispozitia angajatilor biciclete pentru uzul personal.
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution
[/quote]

Prin acest proiect, angajatii Raiffaisen Bank beneficiaza de 80 de biciclete, in centrele din Bucuresti si Brasov, Orange: 51 de biciclete, ING Asigurari de Viata: 20 de biciclete, ING Bank: 23 de biciclete, BNR: 5 biciclete, Linde Gaz: 30 de biciclete, Coca-Cola: 30 de biciclete, Daedalus: 10 biciclete, bpv Grigorescu: 3 biciclete, ANPM: 3 biciclete si Ministerul Mediului si Schimbarilor  Climatice: 3 biciclete. Din acest an, programul „Biciclete cu cravata” este prezent si in capitala Serbiei, Belgrad, deservind angajatii companiei Linde Gaz. Potrivit declaratiilor reprezentantilor companiilor implicate in program, salariatii acestora folosesc bicicletele pentru deplasari la intalniri, in pauzele din timpul programului sau pe drumul de acasa la serviciu si inapoi.

Scroll to Top