BikeFest merge la Viena

bfBikeFest, cel mai mare eveniment destinat biciclistilor urbani, a primit premiul juriului competitiei „Cycling Visionaries Awards”, dedicata programelor ce promoveaza bicicleta in mediul urban, ca element-cheie in dezvoltarea oraselor viitorului. Competitia a fost organizata ca preambul al conferintei internationale de ciclism urban „Velo City 2013 Viena”, care se va desfasura in perioada 11-14 iunie. La editia din 2012, desfasurata in perioada 29 – 30 septembrie, au participat peste 3.500 de biciclisti.
BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, pe perioada desfasurarii  evenimentului sunt organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor aestui sport.
[quote align=”center” color=”#999999″]In Romania comunitatea de biciclisti este in continua crestere iar pe noi nu poate decat sa ne bucure acest lucru. Am decis sa organizam impreuna cu alte asociatii sau ONG-uri un eveniment care sa se adreseze unui numar cat mai mare de biciclisti, de la copii la sportivi amatori sau femei, iar astfel s-a nascut ideea Bike Fest. Ii asteptam pe iubitorii de biciclete, in numar cat mai mare. Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution[/quote]
[button color=”#000000″ background=”#ffffff” size=”medium”]218 proiecte inscrise, 60 de castigatori[/button]
In cadrul „Cycling Visionaries Awards” au fost inscrise, in total, 218 proiecte din 49 de tari la cele cinci categorii: „Proiecte sociale si de advocacy”, „Stiinta, cercetare si dezvoltare”, „Design, fashion si echipamente pentru biciclete”, „Planificare urbana si design urban” precum si „Ciclismul si artele”.
30 de castigatori au fost desemnati de catre public, care a putut vota online intre 1 si 15 aprilie, iar alte 30 de premii au fost acordate de juriul format din echipa de management a „Velo City 2013”.
Printre cele 60 de proiecte premiate la „Cycling Visionaries Awards” sase sunt din Romania: „Tribul”, „Adopt a dangerous bicycle lane!” si SkirtBike” votate de public la categoria „Proiecte sociale si de advocacy”. La aceeasi categorie, juriul a votat proiectul „Bike Fest”. Alte doua premii au fost obtinute prin votul publicului la categoria „Ciclismul si artele” de catre „Bike Pour-Trait” si „Gilles, the Postman”. In total au fost inregistrate 31.000 de voturi valabile din intreaga lume. Castigatorii vor putea participa gratuit la cea mai mare conferinta internationala dedicata ciclismului urban, „Velo City”, unde se vor putea intalni cu experti din intreaga lume si unde isi vor putea prezenta ideile in diferite contexte.
Mai multe detalii despre proiectele castigatoare, precum si descrierea acestora se gasesc pe pagina oficială  Velo City: http://velo-city2013.com/
Scroll to Top