Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate anunță a doua ediție a Smart City Urban Projects

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) organizează în parteneriat cu Romexpo, în perioada 08-11 martie 2018 cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat conceptului Smart City. Programul Smart City Urban Projects se află la cea dea doua ediție și include o Conferință Internațională ce va reuni specialiștii domeniilor componente smart city. Evenimentul fanion al expoziției este Smart City Urban Projects și are loc în data de 9 martie 2018, la Romexpo, sala Titulescu, Pavilionul B3, începând cu ora 10.00.

Evenimentul va constitui un excelent prilej pentru schimbul de experiență și modele de bună practică în domeniul dezvoltării comunităților creativ-inteligente.
Au confirmat prezența la eveniment speakeri și companii internaționale, printre care Amsterdam Smart City, înalți reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și reprezentanți ai mediul diplomatic. Astfel, au confirmat prezența la conferință Ministrul Fondurilor Europene, Doamna Rovana Plumb, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, domnul Octav Dan Paxino, Secretar de Stat la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, doamna Maria-Manuela Catrina, reprezentanții primăriilor care au în implementare proiecte inteligente, precum și consilii județene. Vor fi prezente la eveniment cei mai recenți membrii ai ARSCM.

Acest eveniment completează eforturile ARSCM demarate prin primul program național de educare a factorilor de decizie, Caravana Smart City, un program de conștientizare a nevoii de schimbare a comunităților și aplecarea către nevoile de creștere a nivelului de trai prin mijloace digitale în beneficiul cetățenilor.
Implicarea factorilor de decizie, a mediului universitar, precum și a societății civile în dezvoltarea comunităților noastre va asigura crearea de modele de bună practică, precum și un schimb de expertiză atât de necesar dezvoltării.

Programul evenimentului Smart City-Urban Projects poate fi accesat la scup2018.romaniansmartcity.ro.

Scroll to Top