Asociația Green Revolution lansează a șasea ediție a Green Business Index

Green Business Index (GBI), barometrul responsabilității față de mediu a companiilor din România, lansează astăzi cea de-a șasea ediție. GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performanței de mediu conform ISO 14031, un mecanism de monitorizare a inițiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc și un mijloc de asistentă și formare pentru îmbunătățirea performanței de mediu.

GBI 2016 oferă companiilor din România, prin platforma online www.gbindex.ro, 5 instrumente pentru evaluarea și raportarea performanțelor de mediu:

Evaluarea performanțelor de mediu, principalul serviciu oferit de GBI se realizează prin intermediul unui instrument de diagnostic și raportare online alcătuit din 7 chestionare: dezvoltare sustenabilă, utilizarea resurselor, impact asupra mediului, managementul deșeurilor, clădiri verzi, achiziții verzi și transport sustenabil.
Calculatorul de emisii de gaze cu efect de sera (denumit si calculatorul amprentei de carbon) estimează emisiile totale de gaze cu efect de seră pentru categoriile de emisii 1 (emisiile directe ale companiei sau organizației), 2 (emisiile indirecte din achiziția și utilizarea energiei electrice și termice) și 3 (emisiile indirecte din activități care nu sunt în controlul direct al companiei).
Ghidul pentru evaluarea și raportarea performanțelor de mediu ofera îndrumări practice companiilor care vor să își evalueze gradul de sustenabilitate, fiind construit ca un instrument ajutător pentru platforma online de evaluare a sustenabilității companiilor, Green Business Index.
Tutorialele video, ghiduri practice, pas cu pas, pentru utilizarea instrumentelor în cadrul platformei online Green Business Index.
Cursurile și seminariile online rezervate companiilor înscrise în GBI.

Companiile se pot înregistra gratuit

În perioada 18 ianuarie – 31 martie 2016, companiile se pot înregistra gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro și pot completa setul de șapte  chestionare, în funcție de sectorul de activitate căruia îi aparțin (servicii/comerț, industrie/producție și construcții).

\”Protectia mediului nu este o alternativă, ci calea de a genera și a construi afaceri profitabile și sustenabile. Pentru al șaselea an, GBI le stă la dispoziție companiilor pentru monitorizarea obiectivă a inițiativelor și a eforturilor depuse în domeniul protecției mediului. Împreună putem construi o comunitate de business sustenabil, astfel facilitând tranziția către economia verde. Numărul în creștere al companiilor înscrise în Green Business Index față de prima ediție, precum și rezultatele evaluărilor anuale dovedesc că, în ciudă stadiului incipient, există premise pentru dezvoltarea economică durabilă și în țara noastra”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

Companiile care se vor înscrie în GBI 2016 vor putea beneficia de evaluarea gratuită și generarea unui raport specific, cu referire la performanțele de mediu, accesul la expertiză pentru: creșterea gradului de conformare la noile cerințe legislative de mediu.

Îmbunătățirea performanței de mediu prin îmbunătățirea imaginii companiei prin consolidarea brandului fidelizarea clienților, recunoașterea publică a eforturilor depuse de companii pentru protecția mediului și cointeresarea colaboratorilor și angajaților.

Datele furnizate de către companii în urma înscrierii în Green Business Index vor fi analizate de către o echipă de experți independenți de mediu după încheierea perioadei de înscrieri. În urma interpretării datelor de către echipa de experți va rezulta clasamentul companiilor responsabile față de mediu din România.

Cele mai “verzi” companii din România premiate în luna mai

Rezultatele vor fi anunțate în luna mai, în cadrul Galei Green Business Index 2016, când vor fi premiate cele mai “verzi” companii din România.

GBI 2016 este un proiect inițiat de Asociația Green Reevolution, dezvoltat în parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development și finanțat de guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanțare “Inovare în Industria Verde Romania”.

Scroll to Top