4.000 de timișoreni au ales bicicletele I’Velo

I’Velo, un proiect al Asociaţiei Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunţă finalizarea sezonului 2014 în centrul din Timişoara, începând cu 1 octombrie. Mulţumirile merg către toţi cei care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2014 şi au participat la activităţile organizate în cadrul proiectului, dar şi către autorităţile, partenerii şi sponsorii care au sprijinit proiectul. 

 

În cursul anului 2014, centrul I’Velo din Timişoara (parcarea Iulius Mall) a pus la dispoziţia locuitorilor 60 de biciclete şi aproape 4.000 de timişoreni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al oraşului.

[quote align=”center” color=”#999999″]Din 2010, când am lansat I’Velo, şi până în prezent putem spune că am reuşit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la şi de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să îşi lase maşinile acasă şi să pedaleze pentru sănătatea lor şi a oraşului lor, a declarat Corina Vasile,
Director Comunicare şi Relaţii Publice Raiffeisen Bank.
[/quote]
La fel ca şi anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de închiriere au fost: 4 lei pentru 1 oră şi 15 lei pentru 24 de ore.

[quote align=”center” color=”#999999″]Pentru al cincilea an consecutiv am încurajat timişorenii să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar şi ca modalitate distractivă de a face mişcare. Le mulţumim celor 4.000 de utilizatori din Timişoara şi îi aşteptăm în număr cât mai mare şi anul viitor să dovedim că suntem parte a oraşelor în care trăim,
a declarat Raluca Fișer, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.[/quote]

900.000 de romani au pedalat cu I’Velo
În sezonul 2014, centrele I‘Velo pot fi găsite în Bucureşti – parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf şi Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, dar şi în ţară, în oraşele: Iaşi – Parcul Copou, Braşov – Piaţa Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an şi la Alba Iulia – Piaţa Unirii şi Oradea, în parcul 1 Decembrie.
De asemenea, I’Velo oferă în continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesând site-ul www.ivelo.ro
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.
În cei patru ani de funcţionare, programul  I’Velo a reuşit să scoată aproximativ 900.000 de români la pedalat şi a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1200 de tone. Programul I’Velo, iniţiat de Raiffeisen Bank şi Green Revolution, se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum şi al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

 

Scroll to Top