200 de biciclisti au vestit primavara la „Sueta pe Bicicleta”

Dimineata de sambata, 21 martie, a inceput cu veselie si multa culoare la „Sueta pe Bicicleta”.
Biciclisti nerabdatori au venit alaturi de noi la centrul I’Velo din Parcul Herastrau ca sa vestim revenirea bicicletelor I’Velo in traficul bucurestean. Astfel, vremea frumoasa si energia biciclistilor prezenti au purtat  bicicletele galbene la prima pedalare a anului.

Incalzirea ne-am facut-o in fata centrului de inchireri, la o vorba, o briosa, o cafea aburinda, flori impartite tuturor, printre taloane de tombola, muzica energica si oameni frumosi.
„Astazi ne bucuram sa salutam primavara asa cum se cuvine: cu flori, cu cafele, cu briose foarte bune si foarte multa voie buna. I’Velo nu este un proiect intamplator in peisajul urban bucurestean, dar si in celelalte orase in care ne desfasuram activitatea. I’Velo este un proiect care militeaza pentru drepturile si obligatiile biciclistilor, pentru lipsa de infrastructura si incercam sa gasim, alaturi de autoritati si de partenerii nostri, solutii astfel incat sa ne putem deplasa pe bicicleta in siguranta. Folositi bicicletele pentru ca avem nevoie de motive pentru a arata autoritatilor ca vrem sa fim prezenti in peisajul urban, ca avem aceleasi drepturi ca si ceilalti participanti la trafic” a precizat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.
Cristian Sporis, Vicepresedintele Raiffeisen Bank, a fost si el prezent la eveniment si ne-a adresat cateva cuvinte: „De ce sustinem proiectul I’Velo? Pentru ca Raiffeisen Bank nu este doar o banca, este un membru al comunitatii, iar pentru ca aceasta comunitate sa evolueze intr-un mod sustenabil si sanatos este normal sa ne implicam”.
 Francis Toba, Consilierul Personal al Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratielei Gavrilescu, a subliniat si el beneficiile proiectului nostru:”Poluarea acestui oras o putem limita, nu o putem face sa dispara prin prezenta noastra. Dumneavoastra puteti crea presiune asupra autoritatilor statului pentru a dezvolta reteaua de infrastructura necesara”.
La ora 11:00, cu mic, cu mare, am plecat in primul tur I’Velo din acest an. Am pedalat ca intre prieteni pe traseul: Intrare Parc Herastrau – Bdul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bdul Kisellef – Arhitect Ion Mincu – Bdul Aviatorilor – Centrul I’Velo Aviatorilor.
La intoarcerea din tur, am impartit premii: 5 cosuri superbe pentru biciclete de la Fabulous Baskets, 3 vouchere a cate 25 de ore de pedalat cu I’Velo, 2 ipoduri oferite de Raiffeisen Bank, toate insotite de flori de la floramia.ro.
Atmosfera vesela si colorata de la „Sueta pe Biciclete” a fost cel mai bine surprinsa de fotografii nostri.
Le multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi: biciclisti, parteneri, prieteni.
Multumim Brioserim.ro pentru briosele delicioase, Delicatese Florescu pentru cafeaua buna si energizanta, Floramia.ro pentru florile superbe, Fabulous Basket pentru cele 5 cosuri chic, Biciclop pentru muzica de pe traseu si Europa FM care a vestit cat mai departe sueta noastra pe bicicleta.
Va multumim si va asteptam cu drag la pedalat!
Scroll to Top