20 de biciclete pentru copiii orfani din tabăra de pe Valea Screzii

Asociația Green Revolution și ING Bank s-au alăturat tuturor celor care au dăruit zâmbete și bucurii copiilor din tabăra de pe Valea Screzii, oferind 20 de biciclete frumoase și colorate, care au împânzit centrul satului construit de părintele Nicolae Tănase, o zonă cu adevărat specială, datorită locuitorilor ei.
Totul a început înainte de revoluție, când părintele Tănase a pus bazele unui refugiu pentru cei aflați în nevoie. Ulterior, în 1994, a înființat „Asociatia Pro Vita pentru născuți și nenascuti” care se îngrijește de copii orfani, tineri alungați din centre instituționalizate, viitoare mămici, mame fără posibilități materiale, mame alungate de la casele lor de teroare și violentă, dar și bătrâni.
Acum părintele Nicole Tănase este tat[, pe lângă cei șase copii ai săi, pentru aproape 400 de suflete. Prin forțele proprii și cu ajutorul oamenilor din jur a reușit să închege o adevărată comunitate pe Valea Plopului și Valea Screzii.
Asociația se îngrijește de binele fiecărui membru în parte, sprijină educația copiilor și dezvoltă un program de prevenire a abandonului școlar. Dacă în trecut Valea Screzii era doar un islaz comunal, părintele a reușit să ridice un sat din temelii cu ap[ curentă, electricitate, cabinet medical și secție de stomatologie pentru cei nevoiași.
Când am ajuns cu bicicletele, cu toții au dat o mână de ajutor la descărcarea lor, apoi băieții au muncit cot la cot cu reprezentanții Green Revolution pentru construirea rastelului, iar fețele ne-au împărtășit păreri despre noile biciclete și viața pe Valea Screzii.
[quote align=”center” color=”#999999″]Thalia Ramona este printre primii veniți în tabără: „Când eram mică, mama m-a abandonat, am crescut la orfelinat și de 11 ani sunt aici. Acum locuiesc în prima casă din sat, Casa Sperantei”.
„Dumnezeu are ochii mari și ne vede. El v-a trimis la noi să ne aduceți biciclete. O să mergem cu ele la biserică, prin sat, la muncă”, ne-a spus, foarte încântată, o altă tânără.[/quote]
Am fost întâmpinați cu căldură de către doamnăa Tatiana Velescu, directoarea asociației „Pro Vita pentru născuți și nenascuti”. Ea este cea care se ocupă de organizare atunci când părintele nu este prin preajmă: „Am terminat Universitatea Petrol-Gaze și n-am crezut că voi face asta, dar îmi place să am grijă de toți cei aflați la noi în tabara.”
[quote align=”center” color=”#999999″]Doamna Tatiana s-a gândit deja cum se vor bucura toți de cele 20 de biciclete primite: „Vom face un program de plimbare cu bicicletele. În funcție de activitățile din săptămâna curentă, primii 20 de copii cuminți, harnici și buni se vor putea plimba cu bicicleta, astfel încât toți să se poată bucura de ele. De asemenea, vor putea fi folosite pentru naveta la școală, muncă, cât și pentru cumpărăturile din satul vecin”.[/quote]

Putem să ajutăm fără să cerem nimic în schimb? Ei bine, da, putem. 

[quote align=”center” color=”#999999″]„Asociatia Pro Vita a primit o sponsorizare din partea ING Bank la finalul anului trecut, în cadrul Adopta un proiect – o competiție în care angajați ai ING înscriu proiecte ale organizațiilor neguvernamentale și încearcă să adune voturi din partea colegilor. Organizațiile care adună cele mai multe voturi primesc o sponsorizare din partea băncii. Completăm susținerea din iarnă a Asociației Pro Vita cu această acțiune – bicicletele sigur vor ajuta elevii să ajungă mai repede la şcoală”, a declarat Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank România.[/quote]
Asociația Green Revolution facilitează accesul copiilor la educație, dar și reducerea ratei de absenteism școlar prin acțiuni de donare de biciclete.
[quote align=”center” color=”#999999″]„Ne bucurăm că am descoperit această comunitate frumoasă și le-am putut oferi o șansă la educație și sănătate. Educația este primul și cel mai important pas, astfel că ne-am gândit să îi sprijinim așa cum putem, punându-le la dispoziție un mijloc de transport simplu, eco și sănătos, care să le permită să ajungă la școală. Zâmbetele, optimismul și dorința de joacă a copiilor sunt dovada că oamenii încă se mai pot bucura de lucruri simple, iar bucuria acestor copii ne-a demonstrat că da, o bicicletă te poate face fericit”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.[/quote]
Așadar, Green Revolution vă invită să vă luați porția de bucurie și vă spune că merită să ajutați acești copii. Mai multe detalii despre „Asociaţia Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” şi despre cum îi puteţi ajuta pe copii, găsiţi accesând www.asociatiaprovita.org

Scroll to Top